TSK açıkladı... 5 iş birlikçi yakalandı

TSK açıkladı... 5 iş birlikçi yakalandı

GÜNDEM Haberleri

Bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 5 iş birlikçinin Mardin'de gözaltına alındığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylar  ile günlük faaliyetlere ilişkin bilgilere yer verildi. 
 
Buna göre, bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık  yaptıkları belirlenen 5 şüpheliden 2'si Artuklu'da, 3'ü Derik'te yakalandı. 
 
Yapılan aramalarda iki av tüfeği, iki tabanca, yedi tabanca şarjörü ve  69 tabanca fişeği ele geçirildi. 
 
Kara hudutlarından yasa dışı geçiş teşebbüsleri 
 
 Ayrıca, Kara Kuvvetleri Komutanlığının hudut birlikleri, Suriye'den  Türkiye'ye girmeye çalışan 427 şahıs ile bu ülkeye çıkmaya çalışan 25 kişiyi  yakaladı. Hudut hattında bir büyükbaş hayvan, 18,5 kilogram kubar esrar, bir  motorlu araç ve bin 340 paket kaçak sigara ele geçirildi. 
 
  Irak sınırında da yasa dışı yollardan yurda girmeye çalışan 4 kişi  yakalandı. Irak hudut hattında 484 cep telefonu, bin 475 kilogram nargile tütünü  ve 3 kilogram muhtelif gıda maddesine el konuldu. 
 
 Türkiye'den Yunanistan'a çıkmaya çalışan 68, Bulgaristan'a gitmeye  çalışan 47 şahıs gözaltına alındı. 
 
Gün içinde, kara hudutlarında yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 571  kişi yakalandı. 
 
 Öte yandan, Jandarma Genel Komutanlığı unsurları tarafından Türkiye'de  bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 117 kişi ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca  da 552 şahıs yakalandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...