'Rus uçağını IŞİD düşürdü'

'Rus uçağını IŞİD düşürdü'

GÜNDEM Haberleri

Mısır Sina'da Rus yolcu uçağının düşmesinde terör şüphesi. Rus uçağının düşmesini IŞİD bağlantılı örgüt üstlendi.

DAEŞ'e biat ettiğini duyuran Sina Vilayeti, uçağın kendilerince düşürüldüğünü iddia etti  Mısır'da terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran Sina Vilayeti ismini Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis", Sina Yarımadası'nın kuzeyindeki Ariş kenti yakınlarında düşen Rus hava yolu şirketi Kolavia'ya ait Airbus-320 tipi yolcu uçağının kendileri tarafından düşürüldüğünü iddia etti.

Sina Vilayeti sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından bugün akşam saatlerinde yapılan açıklamada, "Hilafet askerleri Sina Vilayeti semalarında 220 yolcu taşıyan Rus uçağını düşürmeyi başarmıştır" denildi.

Rusya'nın Suriye topraklarında düzenlediği hava saldırılarına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ey Ruslar, siz ve Müslüman topraklarındaki işbirlikçileriniz artık güven içinde değilsiniz. Şam topraklarında uçaklarınızdan fırlatılan bombalar nedeniyle her gün onlarca insan ölüyor. Bu size çok acılar çektirecek, öldürdüğünüz gibi öldürüleceksiniz."

Mısır güvenlik yetkilileri, DAEŞ tarafından yapıldığı iddia edilen söz konusu açıklamayı doğrulamadı. Kazanın ardından yapılan açıklamada uçağın bir saldırı sonucunda düşürüldüğüne dair herhangi bir delil olmadığı açıklanmıştı. Rus yetkilileri ise Sina Vilayeti tarafından yapılan açıklamaya şüphe ile yaklaşıyor.

Kuzey Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların bölgede etkin olduğu belirtiliyor.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Kuzey Sina olmak üzere birçok ilde "terörist" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik, "güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri" gerekçesiyle operasyonlar gerçekleştiriyor.

Mısır'ın Şarm el Şeyh kentinden havalanan Rus Metrojet Havayolları'na ait Airbus A-321 tipi yolcu uçağı taşıdığı 224 kişiyle Sina'da düştü. Uçağın enkazının bulunduğunu açıklayan Mısırlı yetkililer, büyük zarar gören uçaktan kurtulma ihtimalinin zayıf olduğunu belirtiyor.

Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı, arama kurtarma ekiplerinin düşen uçağı El Ariş kentinin Hassana bölgesinde tespit ettiğini kaydetti.

Rusya'nın Petersburg kentine gitmek üzere Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinden hareket eden yolcu uçağı ile irtibat kesilmişti. Airbus A-321 tipi uçakta çoğunluğu Ruslardan oluşmak üzere 217 yolcusu ve 7 mürettebatı bulunuyordu. Rus yetkililer, yolcu uçağının TSİ 06:51 sıralarında Şarm El Şeyh kentinden hareket ettiğini ve kalkıştan yaklaşık 23 dakika sonra uçağın kuleyle irtibatının kesildiğini belirtti.

UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ YER TESPİT EDİLDİ

Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı, arama kurtarma ekiplerinin uçağın El Ariş kentinin Hassana bölgesinde tespit edildiğini kaydetti. Yetkililer, 45 ambulansın bölgeye sevk edildiğini kaydederken, olay yerine giden yetkililer ise uçağın tamamen parçalandığını kaydederken, uçakta bulunan yolcuların büyük bir bölümünün ölmüş olabileceğini bildirdi.

UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ KESİN

Mısırlı Sivil Havacılık Yetkilileri de düşen uçağın El Ariş kentinde bulunduğunu belirterek, “Uçağın düştüğünü doğrulayabiliriz. Ancak nedenini henüz bilmiyoruz” dedi.

Olayla ilgili geniş çaplı bir inceleme başlatıldı.

"BÜYÜK İHTİMALLE TÜM YOLCULAR YAŞAMINI YİTİRDİ"

Mısır yetkilileri düşen uçağı bulduklarını bildirdi. Uçağın tamamen zarar gördüğünü belirten yetkililer, "Uçakta bulunan yolcuların hepsi büyük ihtimalle hayatlarını kaybettiler" dedi. Mısır hükümetinden yapılan açıklamada, Rus uçağının Sina Yarımadasının kuzeyinde bulunan El Ariş'in 100 kilometre uzağında düştüğü belirtildi.

Reuters, hayatını kaybeden yolcuların Kahire'ye transfer edilmeye başlandığını duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...