Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

H sınıfı ehliyetler 1 Ocak'tan itibaren kullanılmayacak

H sınıfı ehliyetler 1 Ocak'tan itibaren kullanılmayacak

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin H sınıfı ehliyetin 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren alınmayacağını açıkladı.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin H sınıfı ehliyetinin 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren alınmayacağını ifade etti. Başkan Şirin, engellilerin hastaneden alınacak rapora göre ehliyetlerin A ve ya B sınıfı olarak alınacağını belirtti.

Şirin yaptığı açıklamada “Engellilerin engel gurubuna göre almış oldukları H sınıfı ehliyetler 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren bir daha alınmayacak. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren engeliler hastaneden aldıkları sağlık kurulu rapora göre trafik şube müdürlüğüne ve kursa müracaat edip yapılacak olan işlerin ardından A veya B sınıfı olarak ehliyetlerini alacaklar.

Kullanacakları araçlardaki engellenin durumuna göre özel tertibatlı ise ehliyetine özel tertibatlı araç kullanabilir yazacak. Otomatik şanzımanlı araç kullanmak yeterli ise ehliyetine otomatik şanzımanlı araç kullanabilir yazacak. H sınıfı ehliyet olan vatandaşlarımız ise alacakları sağlık kurulu raporu ile bulundukları illerdeki trafik şube müdürlüklerine giderek ehliyetlerini A veya B sınıfı olarak alacaklar” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...