Erdoğan'dan Vladimir Putin'e telgraf

Erdoğan'dan Vladimir Putin'e telgraf

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'da meydana gelen uçak kazasında dolayı Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin'e başsağlığı telgrafı yolladı.

Erdoğan'ın telgrafında şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili dostum. Sina Yarımadası'na meydana gelen ve çok sayıda Rus vatandaşının hayatını kaybettiği trajik kazayı öğrendiğimde derin üzüntü hissettim. Bu kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum."

Öte yandan Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu da Rus meslektaşları Başbakan Dmitriy Medvedev ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a birer baş sağlı telgrafı gönderdi.

Hatırlanacağı üzere Ankara'da meydana gelen patlama sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilk başsağlığı dileyen devlet adamlarından birisi Putin olmuştu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'da Moskova Büyükelçiliği'nde açılan deftere üzüntülerini yazmak için elçilik binasına gelmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...