HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Ölüm botlarına' 12 tutuklama

Kaynak:
'Ölüm botlarına' 12 tutuklama

GÜNDEM Haberleri  / 

İzmir'de, merdiven altı bot üretimi yapıp mültecileri 'Ölüm yolculuğuna' çıkaran, aynı zamanda insan kaçakçılığı yaptığı ileri sürülen 12 zanlı tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz salı günü İzmir merkezli, Aydın-Didim ve Hatay illerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda göçmenlerin yasa dışı yollardan çıkışını organize eden Türk ve Suriye uyruklu şahıslara operasyon yaptı. Polis 13 ev ve 4 iş yerine düzenlenen baskında 12'si Suriye uyruklu 19 şüpheli yakalanırken ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 9 bin 325 Amerikan doları ve 550 lira, 2 yapım aşamasında lastik bot, 11 adet kullanıma hazır lastik bot, 1 dizüstü bilgisayar, 2 flaş bellek, 18 cep telefonu ve sim kart, bot yapımında kullanılan 13 el pompası, 9 adet rulo halinde pvc kumaş, 4 elektrikli vakum motoru, 3 adet 21 kilogram poliüratanslı yapıştırıcı, 1 adet 368 metre uzunluğunda halat ip, 19 tahta kürek ele geçirildi.

19 ŞÜPHELİDEN 12'Sİ TUTUKLANDI

Şüphelilerin, Bornova'da iki katlı bir iş yeri kiralayıp merdiven altı bot ürettiği tespit edildi. Zanlıların denize dayanaklı olmayan botları, umut yolculuğuna çıkan mültecilere sattığı tespit edildi. Daha önce ele geçirilen dayanaklı olmayan can yelekler gibi botların da dayanaklı olmadığı binlerce mülteciyi ölüm botlarıyla deniz yolculuğuna çıkardıkları ileri sürüldü. Yapılan operasyonda, 12'si Suriye uyruklu 19 şüpheli yakalanmıştı. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılardan çıkarıldığı mahkemece 8'si Suriye uyruklu 12 şüpheli tutuklanırken 7 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...