Bıçak sırtında Meclis yarışı

Bıçak sırtında Meclis yarışı

GÜNDEM Haberleri

Oy sayımı sırasında birkaç oy farkla vekillik el değiştirdi, kimi yerlerde yurt dışı oyları son güleni belirledi.

Haber Merkezi ANKARA
Bazı illerde Meclis yolunda nefes nefese yarış yaşanırken yurt dışından gelen oylar kimin güleceğini belirledi. AK Parti, Adıyaman'da 1 Kasım akşamı sonuçlar açıklandığında 5 adayının tamamını Meclis'e göndermiş gözüküyordu. Ancak ilerleyen saatlerde durum 4-1'e döndü. Bu ilde AK Parti 600 oyla bir sandalye kaçırdı. AK Parti'li Yakup Taş'ın yerine Meclis'e HDP'li Behçet Yıldırım girdi. Yurt dışı oylar da AK Parti'nin tulum çıkarmasına yetmedi. AK Parti, Adıyaman sonucuna itiraz etmeye hazırlanıyor...
Bıçak sırtı yarışın yaşandığı bir başka adres ise Manisa oldu. Yurt dışı oyları dağıtılınca bu şehirde MHP'den bir milletvekilliği AK Parti'ye geçti. MHP'li Osman Oktay'ın yerine Meclis'e AK Parti'li İsmail Bilen gitti.
TBMM'ye toplamda 3 vekil gönderen Kırıkkale'de kıran kırana bir yarış gerçekleşti. Seçim gecesi son milletvekilliğini 50 oy farkla MHP alırken, yurt dışından AK Parti'ye gelen 3 bine yakın oyla denge AK Parti lehine döndü.  TBMM yarışında ipi MHP'li Hacı Ömer Algül yerine AK Parti'li Mehmet Demir göğüsledi. Kıl payı adres değiştiren vekilliklerden biri de İzmir'de yaşandı. AK Parti bu metropolde bir milletvekilliğini kaybederken itiraza hazırlanıyor. Büyük yarışın Başkent ayağında ise gülen taraf HDP'li Sırrı Süreyya Önder oldu. Önder, son anda meclis vizesi alırken yurt dışı oylar da dengeyi AK parti lehine çeviremedi.
GURBET OYLARI VEKİLLİKTEN ETTİ
Manisa'da yurt dışı oylarının gelmesiyle milletvekili seçilme sevinci yarıda kalan MHP adayı Osman Oktay, sonuçlara itiraz edeceklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...