AK Parti Şanlıurfa'da itiraz etti

/ Kaynak: AA
AK Parti Şanlıurfa'da itiraz etti

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti, Şanlıurfa ilçelerindeki bazı sandık sonuçlarına, blok ay kullanıldığı gerekçesiyle itirazda bulundu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ile AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Seçim Kurulları'na giderek, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerinde blok oy kullanıldığını ileri sürerek, itiraz dilekçelerini sundu.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Beyazgül, tüm ilçelerde blok oy kullanıldığı iddiasıyla geçersiz oylara ilişkin sandık sonuçlarına itiraz ettiklerini belirtti.

Seçimde partilerinin kesin olmayan sonuçlara göre 9 milletvekili çıkararak büyük bir başarıya imza attığını kaydeden Beyazgül, "Bugün 13 ilçemizde bir kısım sandıklara bunlar blok oy kullanılan yerler ve geçersiz oylara ilişkindir, itirazlarımızı verdik. Şimdi hukuk çerçevesinde haklarımızı sonuna kadar aramaya devam edeceğiz. Esasen 9 milletvekilimizi çıkarmış bulunmaktayız ama buna rağmen halkımızın iradesi ne ise olduğu gibi yansısın diye bu itirazlarımızı yapmış bulunmaktayız" diye konuştu.

Fakıbaba da halkın helal oylarıyla seçildiklerini ve kullanılan her oya sahip çıkacaklarını söyledi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...