'Türkiye isterse birkaç günde durdurur'

'Türkiye isterse birkaç günde durdurur'

GÜNDEM Haberleri

Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz, Almanya'da yayımlanan Frankfurter Allgemeine gazetesine sığınmacı kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile sığınmacı krizi konusunda daha yakın işbirliği yapılması gerektiğini belirten Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, "Türkiye, AB ülkelerine gelmek isteyen sığınmacıları birkaç günde durdurma gücüne sahip" dedi. Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz, Almanya'da yayımlanan Frankfurter Allgemeine gazetesine sığınmacı kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin krizin çözümündeki rolünün altını çizen Kurz, "Türkiye, Avrupa Birliği ülkelerine gelmek isteyen sığınmacıları durdurma gücüne sahip. İsterse sığınmacı akınını birkaç gün veya hafta içinde durdurabilir" diye konuştu. Avusturya Dışişleri Bakan Kurz, AB'nin Türkiye ile yapacağı işbirliğinin "yüksek maliyetinin" de farkında olması gerektiğini vurgulayarak "Bu sadece maddi yardımla alakalı bir konu değil. Türkiye vize serbestisi ve AB'ye üyelik için açık bir perspektif talep ediyor" ifadesini kullandı. Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz, sınır güvenliği konusunda da "Biz kendi sınırlarımızın güvenliğini Türkiye'ye bırakamayız. AB kendi sınırlarını kendi kontrol altına almak zorunda" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...