TBMM'yi zorlayacak isimler: Cesim, Hişyar, Fevai, Markar, Bihlun, İlksen

TBMM'yi zorlayacak isimler: Cesim, Hişyar, Fevai, Markar, Bihlun, İlksen

GÜNDEM Haberleri

Mecliste bu defa birbirinden farklı isimler yer alacak. Adları pişti olan adaylardan ise sadece Mehmet Şimşek'ler meclise girebildi

Sinem Erciyas ANKARA
Seçim yarışında isimleri “pişti” olan adaylardan bazıları üzüldü, bazıları sevindi. 26'ncı dönem meclisinde Meclis Başkanlık Divanı'nın kâtip üyelerini zorlayacak isimler de dikkat çekiyor. Yeni meclise vekillerin 36'sı aynı soyadları taşıyacak. Bunlardan; Yılmaz, Yıldırım ve Öztürk soyadına sahip 7, Aydın soyadına sahip 6, Yıldız soyadına sahip 4, Doğan soyadına sahip 3, Erdoğan soyadına sahip 2 kişi bulunuyor. Aday listelerinde aynı ad ve soyadı ile “pişti” olan isimlerden bazıları meclis vizesi alırken bazıları seçilemedi. Antalya adayı Deniz Baykal, yeniden meclise girdi. Baykal'ın hem meslektaşı hem adaşı olan CHP Bursa adayı Deniz Baykal ise meclise giremedi. HDP Adıyaman 4. sıra adayı Ayten Yılmaz ve Kocaeli 8. sıra adayı Ayten Yılmaz meclise giremezken, AK Parti'de ise aynı adı ve soyadı taşıyan iki isim Gaziantep 1. sıra adayı Mehmet Şimşek ve Muş 1. sıra adayı Mehmet Emin Şimşek meclise giren isimlerden oldu. Yeni mecliste az rastlanan isimler ise şöyle olacak: Cesim Gökçe (AK Parti), Hişyar Özsoy (HDP), Fevai Arslan (AK Parti), Markar Esayan (AK Parti), Bihlun Tamaylıgil (CHP), Garo Paylan (HDP), Bedran Öztürk (CHP). En uzun isimli milletvekili ise AK Parti'den Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...