Erdoğan: Millet karanlık oyunları sandıkta bozdu

Erdoğan: Millet karanlık oyunları sandıkta bozdu

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı: Terör operasyonları sürecek. Önümüzdeki dönem tartışma dönemi değil, sonuç alma dönemidir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ayrımcılığı hiçbir zaman kabul etmediğini, ister Kürt ister Zaza olsun tüm vatandaşları kardeş gördüğünü söyledi. 
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Muhtarlar Toplantısı'nda tarihi mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı, şu konulara değindi. 
“Paralel Devlet Yapılanması, tüm imkânlarını Türkiye'nin kazanımlarına saldırmak için seferber etti. Kendilerini medyanın amiral gemisi olarak görenler de bölücü ve paralel terör örgütlerinin bu ihanetlerine ortak oldular. Seçimle iş başına gelen muhtarlar, demokrasinin ilk basamağı konumundadır. Aramızdaki bağ ne kadar güçlü olursa Türkiye için o kadar hayırlı olur. 
Biz, milletin içinden çıkıp gelmiş bir vatandaş, bir siyasetçi olarak tüm hayatımız boyunca halkımızla birlikte yürümeyi kendimize şiar edindik. Allah'ın rızasından başka bir tasvip makamı, milli iradeden başka bir tasdik makamı gözetmedik, gözetmiyoruz. Allah bizi millete hizmet yolundan ve kitabımız Kur'an'ın ifadesiyle 'sırat-ı müstakimden' ayırmasın.
BLOK SİYASETİ ÇÖKTÜ
Seçimlere katılımın yüksek olması, milletimizin iradesine sahip çıkışının göstergesidir. Siyasi partilerin çoğunun 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını doğru değerlendiremediklerini gördük. Seçim gecesi yüzde 60'lık blok hevesiyle başlayan, rövanşist bir anlayışla tırmandırılan söylemler Türkiye'yi zorlu bir imtihanla karşı karşıya bıraktı. Yüzde 41 oy almış bir partiyi yok sayılarak masa başında tasarlanan, suni ve hayata geçirilmesi mümkün olmayan siyaset mühendisliği projeleri partilere ve millete dayatılmaya çalışıldı. Bu süreçte, 12 yıllık başbakanlığım döneminde tesis ettiğimiz huzur ve güven ortamının tehlikeye düştüğüne şahit olduk. Bölücü terör örgütü ve sırtını ona dayadığını açıkça ifade eden bir parti, Türkiye'yi yeniden kanın, kaosun hâkim olduğu günlere döndürmek için var gücüyle gayret gösterdi. Sokakların kanal açılmak suretiyle yaşanılmaz hale getirilmesini nasıl değerlendirirsiniz? Çılgına dönmez misiniz? Çünkü bu bir ihanet. Hizmet alımı suretiyle kendi yandaşlarına buralarda iş verdiler ve parayı da ora vasıtasıyla terör örgütüne aktardılar. Bütün bunlar takip ediliyor, gereği yapılacak. 
TERÖRE CEVAP SANDIKTAN
Tek parti iktidarı isteyen milletimiz, siyasetin meşru imkanları yerine, terör örgütlerinin yöntemlerini benimseyenlere, bu yolun yanlış olduğunu net bir şekilde ifade etti. 
Hakkâri'ye, Iğdır'a havalimanı yapılacağına kim inanırdı? Bunları yaptık. Ayrımcılığı kabul etmedik. Batıdaki vatandaşım nasıl kardeşimse, doğudaki, güneydoğudaki vatandaşım da ister Kürt ister Zaza olsun benim kardeşim. Niye? Beni yaratan Allah onları da yarattığı için onlar benim kardeşim. Bazıları 'tarafsız ol' diyor. Tarafsız olmak hak konusundadır. Ama ben tarafım, milletten tarafım, ben milletin yanındayım. Milletimin menfaati neyi gerektiriyorsa onu korumak, onun yanında olmak zorundayım. Terör örgütü çökertilene kadar operasyonlar sürecek. Milli birlik, kardeşlik diyen varsa hepimiz aynı çatının altında toplanmalıyız. Millet yeni bir anayasa bekliyor. Bu talebi engelleyici tavır içine giren partiler 4 yıl sonra sandıkta hesap verir.
2023 HEDEFLERİNE?ODAKLANDIK
Çözümün dışarıdaki veya içerideki güç odaklarında, terörde, kaosta değil millette, millet iradesinde aranmasını istedik. Bak hemen anında, milletin iradesi tecelli etti, işi bitirdi. Hamdolsun, milletimiz bizi mahcup etmedi. Biz bugüne kadar milletin tercihlerine hep saygı gösterdik, bundan sonra da aynı şekilde davranmaya devam edeceğiz. Teröre karşı operasyonlar sürecek. Önümüzdeki dönem konuşma, tartışma dönemi değil, sonuç alma dönemidir. Bu işe illa bir isim aranıyorsa, bunun adı artık milli birlik ve kardeşlik sürecidir. Türkiye, Gezi olaylarıyla ilk kıvılcımı çakılan, 17-25 Aralık darbe girişimiyle bir adım öteye taşınan, terörle daha da tırmandırılan zor bir dönemi inşallah artık geride bırakıyor. Tüm enerjimizi 2023 hedeflerimize, bölgemizdeki sorunların çözümüne, büyük ve güçlü yeni Türkiye vizyonumuza teksif edeceğiz.
Burası cumhurun makamı, şahsımın değil. Erdoğan'ı seversin, sevmezsin. Ama buraya hakaret edemezsin, buraya 'katil' diyemezsin.
1 Kasım, Türkiye'de demokrasinin gücünü, milli iradenin hakimiyetini perçinlemesi bakımından da son derece önemlidir. Türkiye'de yaşayan herkes tek millettir. Bu kardeşiniz de ölecek ve bizi mezara gömdükleri gün kimse, 'Bu Cumhurbaşkanıydı' demeyecek. Hoca efendi 'er kişi niyetine' diyecek ve o şekilde defnedip gidecekler, ama Baki'nin dediği gibi 'Bu kubbede bir hoş seda bırakmışsak ne mutlu bize.' Mesele bu ve bu hoş seda ile birlikte 'Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun' dedirtebildiysek, ne mutlu bize. 780 bin kilometrekarelik vatan toprakları üzerinde operasyon yaptırmayız. Şu anda bütün güvenlik güçlerimiz, askerimiz, polisimiz, köy korucularımız hepsi bölgedeler, dağ taş demiyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...