Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan Kanuni törenlerine katılacak

Erdoğan Kanuni törenlerine katılacak

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanuni Sultan Süleyman'ın ölümünün 450. yılında Macaristan'da düzenlenen törenlere katılacak

Sigetvar şehrinde 2016 yılında düzenlenecek tören, Sigetvar kalesinin Osmanlı ordusu tarafından uzun süren bir kuşatma sonucu ele geçirildiği tarihte yani sonbaharda gerçekleştirilecek.

Törenlerde kaleyi savunan ve hayatını kaybeden Hırvat asıllı kale komutanı kont Zrínyi Miklós ve askerleri, ve yine kuşatma esnasında hayatını kaybeden Kanuni Sultan Süleyman ve şehit düşen Osmanlı askerleri anılacak. Önümüzdeki yılki törenlerin en önemli yanı da 2016'nın, Sigetvar önlerinde Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını yitirdiği yılın 450. yıldönümü olması. Her yıl kuşatma günlerinde tarih festivali düzenleyen Sigetvar şehri belediyesi bu nedenle de 2016'da çok daha kapsamlı bir etkinliğe hazırlanıyor.

Törenlere CNN Türk'ün haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hırvatistan devlet başkanı Grabar Kitarovic davet edildi. Etkinlikte ev sahipliğini ise Macaristan cumhurbaşkanı János Áder yapacak. Son yıllarda Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Macaristan'da Osmanlı döneminden kalan eserlerin ve anıların restorasyonu için çok ciddi bir faaliyet gösteriyor.

Sigetvar'da Kanuni Sultan Süleyman'ın kayıp mezarının ortaya çıkarılması çalışmaları da TİKA tarafından finanse ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...