Ali Atıf Bir görevinden alındı

Ali Atıf Bir görevinden alındı

GÜNDEM Haberleri

Şehir Üniversitesi rektörlüğüne vekaleten getirilen Bugün gazetesi köşe yazarı Ali Atıf Bir görevinden alındı.

Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nı Murat Ülker'in yaptığı İstanbul Şehir Üniversitesi'ne Paralel devlet yapılanmasına açıkça destek veren ''YÖK başörtüsü ile mücadelede sonuna kadar haklı. Başörtüsü üniversiteye girerse Türkiye savaşı kaybeder'' diyerek başörtüsü karşıtlığını gizlemeyen Ali Atıf Bir'in rektör yapılmasına tepkiler her geçen gün artarken önemli bir gelişme yaşandı.  
GELMESİYLE GİTMESİ BİR OLDU
Şehir Üniversitesi rektörlüğüne geçtiğimiz ay, Bugün köşe yazarı Ali Atıf Bir'i atadı. Atıf Bir, rektörlük için kendisini Mütevelli Heyet Başkanı Murat Ülker'in bizzat aradığını belirterek, patronu Akın İpek'ten izin isteyip ayrıldığını bildirmişti. Bunun üzerine Şehir Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Burhanettin Duran, Doç. Dr. Fahrettin Altun ve Medaim Yanık istifalarını açıkladı. Öğrenciler de ''Paralel rektör istemiyoruz'' diyerek protesto gösterisi düzenledi.  
Ali Atıf Bir görevinden alındı
Gelişmeler üzerine Mütevelli Heyeti Başkanı Murat Ülker'in Ali Atıf Bir'i rektörlükten aldığı öğrenildi. 


Kaynak: Sabah





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...