Genelkurmay Başkanı Akar'dan son dakika PKK açıklaması!

Genelkurmay Başkanı Akar'dan son dakika PKK açıklaması!

GÜNDEM Haberleri

Güvenlik Zirvesi'nde, İkiyaka Dağları'nda 'kırıntı' sayılacak PKK'lıların kaldığı belirtildi. Operasyonu Özel Kuvvetler Komutanı yerinde yönetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütü PKK'ya karşı amansız mücadelesini sürdürüyor. Kandil'deki hedefler vurulmaya devam edilirken Hakkari'deki İkiyaka bölgesinde temizlik harekatı sürüyor. PKK için strarejik bir nokta olan İkiyaka bölgesindeki durumu anlatan Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi AKar, 'Kırıntılar kaldı' dedi. İkiyaka'daki operasyonu Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Aksakallı'nın bizzat yönettiği öğrenilidi.


İkiyaka'daki operasyon güvenlik zirvesinde görüşüldü
Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen güvenlik zirvesinde İkiyaka Dağları'ndaki büyük operasyonun fotoğrafı çekildi. Çankaya Köşkü'nde önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Güvenlik Zirvesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan büyük süpürme harekatı kapsamlı şekilde ele alındı.


İkiyaka: Türkiye'nin Kandil'i
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da katıldığı toplantıda "Türkiye'nin Kandil'i" olarak bilinen Hakkâri'deki İkiyaka Dağları'ndaki son durum ele alındı. Sabah'ın haberine göre Akar kapsamlı bir bilgi sunarken, temizlenen 12 stratejik tepeyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.


Org. Akar: Kırıntılar kaldı
PKK militanlarının geçmişte rahatça mühimmat depoladığı ve kış öncesi sığınak olarak kullandığı bölge olan İkiyaka Dağları'nda en fazla kırıntı denilebilecek şekilde 2-3 kişilik terörist grupların kaldığı bilgisi paylaşıldı.


Tümgeneral Aksakallı bizzat yönetti
Toplantıda operasyonlar konusunda kararlılık vurgusu yapıldı. Operasyonların kışında sürmesi için talimat verilirken Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın da operasyonları yerinde yönetmesi gösterilen kararlılığın bir yansıması olarak değerlendirildi. Aksakallı, Yüksekova'da bordo berelilerle birlikte görev yapıyor.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...