PKK, tehditle oy topladığını itiraf etti!

PKK, tehditle oy topladığını itiraf etti!

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın tepe isimlerinden olan Cemil Bayık, HDP'yi kastederek "PKK olmasaydı yüzde 5 oranında bile oy alınamazdı" dedi.

PKK'lı basın kaynaklarına makale yazan Bayık, 1 Kasım seçim sonuçlarının tartışılmalı olduğunu iddia ederek şunları söyledi:
"AK Parti hükümeti 1 Kasım'da oylarını PKK'ya saldırarak artırdı. Tüm saldırılara rağmen yüzde 10 barajı aşılmıştır. Bunu başarısızlık olarak göstermek mümkün değildir."


Açıklamalarına devam eden Cemil Bayık, farkında olmadan tarihi bir itirafta da bulundu. HDP'nin yüzde 10 barajını aşmasında en büyük rolü kendilerinin üstlendiğini söyleyen Bayık; "PKK'nın varlığı ve direnişi olmasaydı bu saldırılar ortamında yüzde 5 oranında bile oy alınamazdı. PKK'nın etkili olduğu her yerde en az yüzde 60 ve daha üzeri oranda oy alındığı görülürse gerçekliğin ne olduğu anlaşılır." dedi.


Bu sözleri yorumlayan otoriteler; Cemil Bayık'ın, farketmeden PKK'nın Doğu'da insanları tehdit ederek oy topladığını itiraf ettiğini belirtti. 


Kaynak : Ülkehaber

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...