Almanya'da sığınmacı politikasına protesto

/ Kaynak: AA
Almanya'da sığınmacı politikasına protesto

GÜNDEM Haberleri  / AA

Almanya'nın başkenti Berlin'de göçmen karşıtı AfD Partisinin düzenlediği yürüyüşte binlerce kişi, Alman hükümetinin sığınmacı politikasını protesto etti.

Almanya'nın başkenti Berlin'de hükümetin sığınmacı politikasına tepki amacıyla göçmen karşıtı "Almanya için Alternatif Partisi (AfD)" tarafından yürüyüş düzenlendi.
Berlin Alexanderplatz Meydanı'ndan "Unter den Linden Caddesi" güzergahında ilerleyerek merkez tren istasyonu önündeki meydana ulaşan göstericilerin, Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) eylemlerindeki gibi "Yalancı basın", "Almanya'yı sevmeyen Almanya'dan gitsin", "Biz halkız" ve "Merkel'in gitmesi lazım" sloganları atması dikkati çekti.
Yürüyüşe aralarında AfD Partisi Genel Başkanı Frauke Petry ve partinin üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
- Karşıt gruplar da gösteri düzenledi
Bu arada, yürüyüş güzergahında sol gruplar da karşıt gösteriler düzenledi.
AfD'nin organize ettiği yürüyüşü oturma eylemiyle engellemek isteyen bazı göstericilere polis sert şekilde müdahalede bulundu.
Olaylar sırasında bir polisin yaralandığı ve yaklaşık 40 göstericinin gözaltına alındığı öğrenildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...