HDP'nin Demirtaş kararı belli oldu!

HDP'nin Demirtaş kararı belli oldu!

GÜNDEM Haberleri

HDP'nin 17 Ocak 2016'da yapılacak olağan kongresinden sonra da mevcut eş başkanlarıyla yola devam edeceği belirtildi.

1 Kasım'da yaklaşık 1 milyon oy kaybetmesine rağmen elde edilen 10,7 oranı ile 59 milletvekili çıkarıp Meclis'in üçüncü partisi olan HDP, kongre tarihini netleştirdi. Milliyet gazetesinin haberine göre, toplantılarda hata ve eksikliklerin giderilmesi kapsamında yeni döneme ilişkin kararlar da alındı. Bu kapsamda kongre öncesi yerellerde konferanslar yapılacak. Konferanslardan elde edilen sonuç Ankara'da 26-27 Aralık'ta yapılacak kapsamlı genel konferansa sunulacak.

17 Ocak'ta kongre

Konferansta yapılacak tartışmalar ışığında HDP'nin izleyeceği yeni strateji, yaklaşımlar ile parlamento grubunun çalışmaları, yeni Anayasa, çözüm süreci, Kürt sorununun çözümüne yönelik yeni politika ve yöntemlerin berilenmesi ile ilgili çalışmalar yapılacak. Ayrıca, Ortadoğu genelinde, Irak ve Suriye'deki gelişmelerin de ele alınacağı konferansta yeni politikalar belirlenecek. 
Konferansta alınacak kararlar 17 Ocak'ta yapılması beklenen 3. olağan kongreye sunulacak. Partide iki dönem kuralı nedeniyle eş başkanların değişeceği beklentisinin karşılık bulmadığı, kongreye önceki kongrede olduğu gibi tek liste ile gidileceği, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın tekrar aday gösterileceği öğrenildi.
(Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...