Hani nerede demokrasi!

Hani nerede demokrasi!

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'ın Hani Belediyesi, 1 Kasım'da bölgede AK Parti'nin HDP'den daha fazla oy alması sebebiyle vatandaşlara hizmet götürmüyor.

Ağızlarından barış ve demokrasi kelimelerini düşürmeyen HDP'liler iş icraata gelince farklı davranıyor. Buna son örnek Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz Mahallesi'nde yaşanıyor. Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen Gürbüz'de yaşayanlar, HDP'ye oy vermedikleri gerekçesiyle belediye tarafından cezalandırılıyor. Sürekli sular kesiliyor, çöpler toplanmıyor. Mahalle esnafından Abdulillah Yıldız, “Her yer çöp dolu. Seçimde istediklerini alamadıkları için bu davranışta bulunuyorlar” diyerek tepkisini şöyle dile getirdi: “Bir haftadan beri belediyenin hiçbir personeli burada yok. Seçimde özgür irademizle oy kullandık. AK Parti daha fazla oy aldı diye böyle bir yaklaşım olmaması gerekiyor. Sadece rutin hizmetleri yapsınlar yeter. Başka bir şey beklemiyoruz.” Mahalle sakinlerinden Ahmet Şık ise, evinin önüne bırakılan hayvan gübreleri ve çöplerin kaldırılması için belediyeye 5 kez dilekçeyle müracaat ettiğini ancak bir sonuç alamadığını aktardı. Şık, “Belediye çalışanları, 'Kime oy vermişseniz, o gelsin kaldırsın' dedi” ifadesini kullandı. 
HDP'DE ÇATLAK BÜYÜYOR
Öte yandan, seçim sonrası bazı HDP'li vekillerin terör siyasetini eleştirmesi partide çatlağa yol açtı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Kamuran Yüksek, “Açık belirteyim, kimi HDP milletvekilleri dahil olmak üzere demokrat olarak geçinen çevrelerin ortaya koyduğu tutumları kabul etmiyoruz. AKP'nin uyguladığı savaş politikalarını görmeden halkın öz yönetim çerçevesinde mücadele etmesini, seçim sürecini etkileyen faktör olarak değerlendirilmesi büyük yanılgıdır. Bu bir manipülasyondur” şeklinde konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...