PKK'nın bölge sorumlusu 'ihbar' ile öldürüldü

/ Kaynak: AA
PKK'nın bölge sorumlusu 'ihbar' ile öldürüldü

GÜNDEM Haberleri  / AA

İhbarla yeri tespit edilen ilk isim, PKK'nın sözde 'Tunceli sorumlusu' Celal Candemir oldu.

Terör örgütlerinin yönetici ve üyelerini ihbar edenler için konulan para ödülü, ilk kez PKK'nın sözde Tunceli sorumlusu Celal Candemir'i ihbar edenlere verilecek. Ödül Komisyonu bu amaçla yapacağı ilk toplantısında, ihbarın örgüt sorumlusu Celal Candemir'in yerinin tespit edilmesine ne kadar katkı sağladığını değerlendirecek ve ödül tutarını belirleyecek. Candemir, gri listede bulunduğu için bulunmasına yardım edenlere en fazla 300 bin liraya kadar ödül verilecek.


'ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ'
İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler sayfasında, gri listede 540 terör örgütü üyesinin ismi bulunuyor. İhbar sonucu yapılan operasyonla Celal Candemir'in öldürülmesiyle birlikte 539 örgüt üyesi gri listeyle aranmaya devam ediliyor. Listede, Celal Candemir'in isminin karşısına ''etkisiz hale getirildi'' ifadesi yazıldı.


SIR GİBİ SAKLANIYOR


Emniyet kaynakları, Celal Candemir'in bulunmasına yardımcı olanların isimlerinin yalnızca devlet yetkililerince bilindiğini belirterek, bu konunun ''sır'' gibi saklanacağına dikkat çekti.


Komisyonun, kısa süre içinde toplanıp, kararını vereceğini belirten kaynaklar, ''Belli değerlendirmeler yapılacak. Bu değerlendirmeler ışığında ödül miktarı belirlenecek'' dedi.


TUNCELİ SORUMLUSUYDU


31 Ekim tarihinde yapılan ihbar üzerine Tunceli İl jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Alacık Mahallesi'ne jandarma tarafından operasyon düzenlendi.


''Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel-5'' adı verilen operasyonda, terör örgütünün sözde Tunceli sorumlusu 'Şiyar' kod adlı Celal Candemir öldürüldü.


Candemir'in, Tunceli Merkez Alacık Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu tespit edildi. Candemir'in daha önce Tunceli'de yol keserek kimlik kontrolü yaptığı da belirlendi.


NASIL İHBAR EDİLİYOR?


İhbarlar; emniyet, jandarma ya da ilgili güvenlik birimlerine sözlü, yazılı ve elektronik ortamda yapılabiliyor. 155, 156 ve 140 ihbar hatları kullanılabiliyor. İçişleri Bakanlığı, aranan teröristlerin daha hızlı yakalanması için harekete geçerek kısa film hazırlattı.


Teröristlerin fotoğraflarının da yer aldığı film, sosyal paylaşım sitelerine ve video paylaşım sitesi Youtube'a yüklendi. İçişleri Bakanlığı, Terörle Mücadele Kanunu Kapsamına Giren Suçların Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek Ödül Hakkında Yönetmelik kapsamında www.terorarananlar.pol.tr/ adresli internet sayfasını faaliyete sokuldu.


Bakanlığın filmi bir çok kişi tarafından "beğenilerek", kendi sayfaları aracılığıyla da paylaşıldı. "Teröre hep birlikte dur diyelim" ifadeleriyle başlayan filmde, aranan teröristlere ilişkin ihbarda bulunmak isteyenler için "Alo Terör 140" ihbar hattının devrede olduğu hatırlatıldı.


Videoda kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategoride yer alan teröristlere ilişkin ihbarların doğru çıkması halinde ihbarcılara 200 bin liradan 4 milyon Türk lirasına kadar ödül verileceği anlatıldı.


ŞAHSEN, YAZILI, SÖZLÜ VE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILABİLİR


Filmde, Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların önlenmesi ve aydınlatılmasına yardımcı olanlarla, faillerinin yakalanmasını sağlayacakların kimliklerinin, devlet sırrı kapsamında, kesinlikle gizli tutulacağı da vurgulandı.


İhbarların şahsen, yazılı, sözlü veya elektronik ortamda, emniyet ve jandarmanın terörle mücadele birimleri ile diğer güvenlik birimlerine, yurtdışında da elçilik ve konsolosluklara yapılabileceği belirtildi.


Aranan teröristlere yönelik ihbarlar yurt genelinde 155 polis, 156 jandarma ve 140 Alo Terör İhbar hatlarına da yapılabiliyor. 


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...