Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP aracılığıyla örgütün dağ kadrosuna eleman kazandırmış

/ Kaynak: AA
HDP aracılığıyla örgütün dağ kadrosuna eleman kazandırmış

GÜNDEM Haberleri  / AA

PKK'nın dağa kadrosuna eleman kazandırdıkları iddiasıyla Silvan'da durdurulan bir araçta yakalanan teröristlerden kan donduran açıklamalar...

Terör örgütü PKK'nın dağa kadrosuna eleman kazandırdıkları iddiasıyla Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde durdurulan bir araçta yakalanan, aralarında HDP yöneticisinin de bulunduğu tutuklu 3 sanık hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, 21 Temmuz'da Mersin Emniyet Müdürlüğüne yapılan, "Suriye uyruklu 18 yaşından küçük çocuk ile bir kızın dağa kaçırıldığı" yönündeki ihbar üzerine Silvan'dan Batman'a seyir halindeki otomobilin durdurulduğu, Suriyeli çocuğun da bulunduğu araçtaki 3 kişinin yakalandığı bildirildi.
İddianamede, tutuklu sanık Cumhur Ç'nin de ifadesinde, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda daha önce bulunduğunu, Mersin'de olduğu süre içerisinde HDP teşkilatının örgütlenme sorumlusu olarak faaliyet gösterdiğini açıkladığı belirtildi.

- "Örgütün dağ kadrosuna adam kazandırdım"
İddianamede, Cumhur Ç'nin ifadelerine ilişkin şunlar kaydedildi:
"HDP ilçe teşkilatı vasıtasıyla tanıştığım kişilerden bazılarıyla terör örgütü PKK/KCK'nın çeşitli kollarıyla irtibat kurdum. Bu kollar için faaliyetlerde bulundum. Mersin'de bulunan YJA, STAR ve HPG birimleriyle irtibat kurmak isteyen kişilere aracı oldum. Örgüte zarar veren kişiler hakkında bahse konu birimlere rapor yazarak verdim. Örgütün dağ kadrosuna adam kazandırdım. Dağ kadrosuna bağlı elamanları Cennet ve Cehennem mevkisinde bulunan örgüte ait kamp alanına götürdük. Benimle yakalanan Abdurrahman Ş'yi de 4 ay önce bu bölgeye götürerek HPG ile irtibat kurmasını sağladım. İrtibat talebi Abdurrahman Ş'den geldi. Abdurrahman Ş. Mersin'de benimle çalışıyor."

Tutuklu sanık Nurcan E'nin, "Terör örgütü PKK'ya sempati duyduğu" ve "Mersin'den örgüte katılması için diğer sanıklar Cumhur Ç. ile Abdurrahman Ş'nin kendisine yardımcı olduğu" yönündeki ifadelerine yer verilen iddianamede, tutuklu diğer sanık Abdurrahman Ş'nin ise suçlamaları kabul etmediği, amacının Hakkari'deki HDP Milletvekili Nihat Akdoğan ile görüşmek olduğunu belirttiği vurgulandı.

- İstenilen ceza

Tutuklu sanıklar Cumhur Ç, Abdurrahman Ş. ve Nurcan E. hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...