Her yıl şehidi anmaya gelen arkadaşları da şehit oldu

/ Kaynak: AA
Her yıl şehidi anmaya gelen arkadaşları da şehit oldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şemdinli'de 3 yıl önce şehit düşen Seyit Yalçın'ın her yıl Yozgat'taki mezarına gelerek mevlit okutan silah arkadaşları geçen hafta şehit oldu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 3 yıl önce şehit düşen Seyit Yalçın'ın her yıl Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesindeki mezarına gelerek mevlit okutan silah arkadaşları geçen hafta şehit oldu.Kanser hastası annesini tedavi ettirmek için uzman çavuş olduktan sonra Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 3 yıl önce PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Seyit Yalçın'ın her yıl Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesindeki mezarına gelerek baba evinde mevlit okutan silah arkadaşları bu yıl ziyaretine gelemedi.

Gösterdiği cesaret ve kahramanlık örneğiyle timdeki arkadaşlarının hayatını kurtaran ve 42 teröristin etkisiz hale getirilerek PKK'ya ağır darbe vurulmasını sağlayan "Seyit Çavuş"u arkadaşları şehadetinden sonra ilk defa yalnız bırakmak zorunda kaldı.

Seyit Yalçın'ın şehit düştüğü aynı ayda ve aynı bölgede birlikte omuz omuza teröristlere karşı mücadele ettiği silah arkadaşları Sadık Aparangil ve Caner Çelik'in 4 Kasım'da şehit olması, diğer arkadaşlarının da operasyonda olması nedeniyle bu yıl ölüm yıl dönümünde ziyarete gelmemeleri Yalçın'ın ailesini derinden üzdü.

“Nişan gecesi göreve çağırdılar”
AA muhabirine açıklamalarda bulunan Seyit Yalçın'ın ağabeyi Ergün Yalçın, gösterdiği başarılar nedeniyle bordo bereliler timine seçilen kardeşinin Özel Kuvvetler Komutanlığında göreve başladığını belirterek, "İşini o kadar çok seviyordu ki şehit olmadan bir gün önce nişanı vardı. Çok sevdiği ama annesine bakmak için nişanlanmadığı kadınla annemin zoruyla nişanlanmaya karar verdi. Nişan gecesi göreve çağırdılar. Bizim 'Gitme' dememize rağmen 'Görev beklemez' diyerek gitti. Nişanlısına bile sarılamadı. O gecenin sabahında da Şemdinli ilçesi Habeşti Yayla bölgesinde şehit düştü” dedi.

"Arkadaşlarının gelememesi acımızı 10 kat artırdı"
Arkadaşlarının kardeşini  "kahraman" olarak gördüğünü, hayatlarını kardeşinin kurtardığına inandıklarını, bundan dolayı da her yıl mezarını ziyaret ettiklerini dile getiren Yalçın, "Arkadaşları, 'Seyit olmasaydı hiçbirimiz yaşıyor olmazdık' diyor. Bir anlamda vefa örneği gösterip şehidimizi ziyarete geliyorlardı. Bu yıl iki silah arkadaşlarının daha şehit olması ve operasyonda olmaları nedeniyle ziyarete gelemediler. Arkadaşları Seyit'le daha fazla zaman geçirdiği için onu bizden daha iyi tanıyorlardı. Her geldiklerinde bizim bilmediğimiz, duymadığımız yönlerini anlatıyorlardı. İlk defa bu yıl gelemediler. Arkadaşlarının gelememesi acımızı 10 kat artırdı, ilk günkü acımızı yeniden yaşamamıza neden oldu. Seyit bu yıl yetim kaldı” şeklinde konuştu.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...