Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

4 yılda 1761 hayat kurtardılar

/ Kaynak: AA
4 yılda 1761 hayat kurtardılar

GÜNDEM Haberleri  / AA

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde, arama-kurtarma görevini icra etmek amacıyla 4 yıl önce kurulan DEGAK özel timleri, 7/24 göreve hazır bekliyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde, kıyı şeridindeki sığ sularda meydana gelebilecek deniz kazaları ve boğulma olayları başta olmak üzere arama-kurtarma görevini icra etmek amacıyla 4 yıl önce kurulan Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma (DEGAK) özel timleri, konuşlandıkları 11 ilde 7/24 göreve hazır bekliyor.
"Alo 158" hattına gelen ihbarlar üzerine olay yerine karadan ve denizden intikal ederek görevini yerine getiren DEGAK timleri ayrıca, sorumluluk sahalarında yapılan sportif faaliyetler ve yarışmalarda denizden emniyet görevini yürütmenin yanı sıra sel, deprem ve doğal afetlerde en etkin şekilde arama-kurtarma görevini yürütüyor.
Olası faciaya sebep olabilecek patlayıcı maddeleri teşhis etmek amacıyla dalışlar da gerçekleştiren DEGAK timleri, herhangi bir ihbar sonrası 30 dakikada hazırlanarak, olay yerine bot ve taktik araçlarla intikal ediyor.
Kuruldukları günden bugüne 772 arama-kurtarma görevi icra eden DEGAK timleri, 1761 vatandaşı sağ kurtarırken, 396 vatandaşın cansız bedenine ulaştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...