Mimar Sinan ve İstanbul Üniversitesi karıştı, 14 gözaltı var

/ Kaynak: İHA
Mimar Sinan ve İstanbul Üniversitesi karıştı, 14 gözaltı var

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Silvan protestolarında öğrencilerle polis ekipleri arasında çıkan arbedede 14 kişi gözaltına alındı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nde, gerçekleştirilen Silvan protestolarında öğrencilerle polis ekipleri arasında çıkan arbedede 14 kişi gözaltına alındı.Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı ve yaşanan olaylar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nde protesto edildi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bomonti'deki Yerleşkesi'nde toplanan öğrencilerle polis ekipleri ile arbede çıktı. Çıkan arbede de polis Dev-Genç üyesi olduğu iddia edilen 8 kişiyi gözaltına aldı. Sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerin üzerinden çok sayıda torpil, afiş ve sopa çıktı.


İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi'nde çıkan olaylar sonucu YDG-H sempatizanı oldukları iddia edilen 6 kişi çevik kuvvet polisleri tarafından gözaltına alınarak Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne getirildi.


Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki ifadeleri devam ediyor.


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...