Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karayılan baltayı taşa vurdu, Kobani taktiği bu sefer tutmadı!

Karayılan baltayı taşa vurdu, Kobani taktiği bu sefer tutmadı!

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın Silvan üzerinden yeni bir Kobani tezgahladığı Karayılan'ın telsiz konuşmalarıyla deşifre oldu.

''Silvan Kobani gibidir. Çok kuvvetli yüklenin'' şeklindeki isyan çağrısı sonrası dağdan 40 terörist ilçeye gelerek saldırıları organize etti. Güvenlik güçlerinin operasyonu ile ağır darbe alan örgütün Kobani taktiği tutmadı. 
Silvan, PKK'nın şehirlerden tamamen temizlenmesi için kilit önem taşıyor. Bunun farkında olan örgüt 500'e yakın YDG-H unsurunun yanı sıra dağ kadrosundan 40 teröristle ilçede yığınak yaptı. Karayılan, panik içeren telsiz talimatında, ''Burada başarısız olursak sıra Cizre ve Nusaybin'e gelecek. Çok kuvvetli şekilde yüklenin'' diyor. Güvenlik güçlerinden edinilen bilgiye göre, PKK, çözüm süreci sırasında şehir merkezlerinden uzak bu bölgeye yüksek miktarda silah ve mühimmat yığdı. Diyarbakır'da 4 bine yakın YDG-H unsuru bulunduğu belirtilirken, bunların yaklaşık 500'ünün Silvan'da olduğu ifade edildi.
AĞIR DARBE ALAN PKK'DA KORKU BAŞLADI
İkinci Kobani için harekete geçen örgütün kanlı planını güvenlik güçleri bozdu. Düzenlenen operasyonlarda terör örgütüne ağır darbe vuruldu. Silvan'da istediğini elde edemeyen örgütte büyük bir panik başladı.
Güvenlik güçlerinden edinilen bilgiye göre, Silvan, operasyon uzun da sürse terörist unsurlardan temizlenecek. Güvenlik güçlerinin dağlarda yürüttüğü son operasyonlarında büyük yara alan PKK'lılar için şu anda il ve ilçelerin daha güvenli yerler hale geldiği belirtilirken, halen örgütün 6-7 ilçede öz yönetim oluşturmaya ve kaos ortamını canlı tutmaya çalıştığı bildirildi. 
Tüm bu ilçelerin, terör unsurlardan teker teker temizleneceği, kış aylarında da operasyonların süreceği, sivil halkın zarar görmemesi için yavaş ilerleneceği belirtiliyor. Halen Şırnak, Yüksekova, Cizre, Silopi, Nusaybin'de de PKK şehir yapılanmasının büyük varlık gösterdiği, operasyonların yeni adreslerinin bu ilçeler olacağı da öğrenildi. 
SİVİL HASSASİYETİ
Silvan'da Mescit, Tekel ve Konak mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının 10 gündür devam etmesinin gerekçesi olarak, ''devletin sivil hassasiyeti''ne işaret edildi. Edinilen bilgiye göre, operasyonu yürüten güvenlik kuvvetlerine Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı tarafından kesin talimat verildi. Bu doğrultuda operasyondaki sivil hassasiyetin mücadeleyi ve dolayısıyla sokağa çıkma yasağı gibi tedbirlerin süresini uzattığı bildirildi. 
ELEKTRİK VE SUYU BELEDİYE KESTİ
HDP'lilerin elektriklerin, suların kesik olduğu, telefon hatlarının çalışmadığı ve bölgeyle bağlantının kesildiği şeklindeki açıklamalarının gerisinde ise ''6-7 Ekim olaylarına benzer bir kışkırtma'' taktiği yattığı iddia edildi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, elektrik kabloları ve su boruları HDP'li belediyeye ait kepçelerle patlatıldı. Yine telefon hatları da belediye ekiplerince kesildi. Tüm bunlar devlete yüklenerek bölgede korku ortamı oluşturma ve vatandaşların ayaklanmasını sağlamanın amaçlandığı kaydedildi. Ancak şu ana kadar bu provokasyon amacına ulaşmadı.
TALİMATI MURAT KARAYILAN VERDİ
Silvan, çözüm sürecinde terör örgütünün en çok silah, mühimmat ve terörist yığınağı yaptığı bölge olarak değerlendiriliyor. Bölgenin şehir yapılanmalarında kilit önemi, PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın son telsiz görüşmelerine de yansıdı. Güvenlik güçlerinden edinilen bilgiye göre Karayılan'ın örgüt üyelerine verdiği talimatlarda, ''Diyarbakır Silvan'ın pilot bölge olarak seçildiği'' vurgusu yer alıyor. Karayılan, ''Yaşanan olayların sadece Silvan için değil diğer yerler için önemi var. Burada başarısız olursak sıra Cizre ve Nusaybin'e gelecek. Silvan'a çok kuvvetli bir şekilde yüklenin'' diyor.
Kaynak : Yeni Şafak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...