İşte jandarmanın yeni silahı

/ Kaynak: İHA
İşte jandarmanın yeni silahı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Jandarma Genel Komutanlığı'nın tabanca ihalesini tek başına kazanan Trabzon Silah Sanayi 2 bin 200 adet silahı Jandar Genel Komutanlığı'na teslim etti.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın bir süre önce açtığı yarı otomatik tabanca alım ihalesi sonuçlanırken, ihaleyi kazanan firma, 2 bin 200 adet Zigana F marka tabancayı Jandarma Genel Komutanlığı'na teslim etti.


TİSAŞ Trabzon Silah Sanayi A.Ş, 20-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında, Jandarma Genel Komutanlığı'nın düzenlemiş olduğu 9x19 mm Yarı Otomatik Tabanca Alım İhalesi'ne girdi. Sırasıyla “Tabanca işlerlik kontrol testi, Tetik kuvveti kontrol testi, Yüksek basınçlı atış testi, Fonksiyonel atış testi, Mermi hızı kontrol testi, Parça değişilebilirlik testi, Dağılım testi, Zorlaştırılmış atış testi, 55 derece sıcak ve -33 derece soğuk şartlandırma atış testi, ömür mukavemet atış testi, düşme testi ve tuz testilerini geçen ve ihaleye giren rakiplerine göre fark oluşturan firma, ihaleye konu olan ZİGANA F marka tabancalarını, 10 Kasım 2015 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı' na teslim etti.
 İşte jandarmanın yeni silahı
Konuyla ilgili bilgi veren TİSAŞ Yönetim Kurulu üyesi Gökçen Alemdaroğlu, Türk Savunma Sanayii'nde tabanca üretiminde önemli bir yere sahip olan firmalarının son olarak Jandarma Genel Komutanlığı'nın açtığı yarı otomatik tabanca alım ihalesini tek başına kazandığına dikkat çekti.
Üretimi devam eden Zigana modellerinin 2004 yılında Amerika Birleşik Devletleri, ithalatına ve bu ülkede kullanımına izin vermiştir" dedi.
 
Alemdaroğlu, üretimlerinin yüzde 90'nının dış pazara yönelik olduğunu, yüzde 10'unun ise iç piyasaya pazarlandığını ifade ederek 2016 yılı itibariyle yeni silah modelleriyle ve daha da güçlendirilmiş teknolojik altyapısıyla Türk Savunma Sanayii'ne önemli katkılar sağlamaya devam edeceklerini ve inovasyonda kalite çıtasını yükseltmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.


iha

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...