Terörün çözüm yeri Antalya

Terörün çözüm yeri Antalya

GÜNDEM Haberleri

G20 Zirvesi, Paris'i kana bulayan saldırılarla daha da önem kazandı. Dünyayı yönetenler, teröre karşı çareyi ve iş birliği imkânlarını Antalya'da arayacak

Buket GÜVEN ANTALYA

Türkiye'de turizmin başkenti olan Antalya, 2 gün boyunca dünyanın başkenti konumuna yükselecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğindeki G20 Zirvesi'nde, dünya ekonomisinin yüzde 90'ını, ticaretinin yüzde 80'ini ve nüfusunun yüzde 66'sını temsil eden liderler; ağırlıklı olarak terörle mücadeleyi, Suriyeli mültecileri ve önceden planlanan konular olan “kapsayıcı” “sürdürülebilir” ve “dengeli” büyümeyi konuşacaklar. Burada alınacak kararlarla Antalya, dünya tarihine adını yazdıracak. Bugün ve yarın yapılacak zirvede ABD Başkanı Obama, Rusya Devlet Başkanı Putin, Almanya Başbakanı Merkel, İngiltere Başbakanı Cameron başta olmak üzere G20 liderleri Belek'te ekonomik ve siyasi sorunları masaya yatıracaklar. Zirvede liderlere maliye, ekonomi, çalışma ve ticaret bakanlarının yanı sıra merkez bankalarının başkanlarının da eşlik etmesi öngörülüyor. IMF, Dünya Bankası, OECD ve Finansal İstikrar Kurulu'ndan da yöneticilerin iştirak edeceği zirveye iş adamı ve gazetecilerle birlikte 13 bin kişinin gelmesi öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla gündeme eklenen terör ve göç başlıkları, devlet ya da hükümet başkanlarının katılımıyla bu gece gerçekleştirilecek “resmi” akşam yemeğinde ele alınacak. Paris'teki son kanlı saldırılarla önemi artan terör konusuyla ilgili G20 adına bir de bildiri yayınlanacak. Bildiride uluslararası topluma bu konularda ortak çalışma çağrısı yapılması öngörülüyor.
G20 dönem başkanı olan ülke, görevi boyunca kendi ajandasını belirliyor. Türkiye'nin ajandasında şimdiye kadar verilen sözlerin nasıl hayata geçirilebileceği en kritik maddeler arasında yer alıyor. 
Terörün çözüm yeri Antalya
Terörün çözüm yeri Antalya
Terörün çözüm yeri Antalya
ÇİN?İLE?7 ANLAŞMA?İMZALANDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping başkanlığındaki heyetler arası görüşmenin ardından iki ülke arasında 7 anlaşma imzalandı. Erdoğan ve Şi Cinping huzurunda gerçekleşen anlaşmanın imza töreni Regnum Otel'de yapıldı. Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi ile görüşmesinde, Paris'teki terör saldırılarına ilişkin, "129 kişinin ölümü, 300'ü aşkın kişinin yaralanmış olması, teröre karşı bizlerin ortak bir mücadele platformu oluşturmamızı gerektiriyor. 35 yıldır terörle mücadele eden bir ülke olarak bu işin hassasiyeti içerisindeyiz. Bu işin neler getirip, neler götürdüğünü iyi bilen bir ülkeyiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...