HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye Fransa'yı iki kez uyarmış!

Kaynak:
Türkiye Fransa'yı iki kez uyarmış!
Türkiye, Fransa, Paris, Paris Patlama, Haber

GÜNDEM Haberleri  / 

Paris'te Bataclan konser salonunda kendisini patlatan Ömer İsmail Mustafai için Ankara'nın Fransa'yı iki kez uyardığı ortaya çıktı.

Türk yetkililerin, Paris saldırganlarından Ömer İsmail Mustafai ile ilgili olarak Fransızları 2 kez uyardığı öğrenildi. Adı açıklanmayan bir Türk yetkili, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, ''Fransız hükümeti 22 Ekim 2014'te Türk makamlarına 4 terör şüphelisi hakkında bilgi talebinde bulundu. Türk yetkililer yaptıkları incelemede 2013'te Türkiye'ye giriş yaptığı belirlenen Mustafai'nin ilgili 4 şüpheli ile hareket ettiğini ortaya çıkardı. Konuyla ilgili Aralık 2014 ve Haziran 2015'te Fransız makamları bilgilendirildi, ancak herhangi bir geri dönüş alınmadı'' dedi.
Türk yetkili, Fransızların Mustafai ile ilgili olarak ancak Paris saldırısından sonra kendileriyle temasa geçtiğini kaydetti. Paris savcılığı, Mustafai'nin 5 yıl önce radikal örgütlere katıldığı gerekçesiyle kayıt altına alındığını açıklamıştı. 
OLAY YERİNDE KİMLİĞİ BULUNDU 
En az 89 kişinin öldüğü Bataclan Konser Salonu'nda üzerindeki bombayı patlatan Cezayir asıllı Fransız vatandaşı Mustafai'nin kimliği, olay yerinde bulunan parmağından yola çıkılarak belirlenmişti. 2013'te Türkiye'ye giriş yaptığı bilinen Mustafi'nin çıkış kaydı bulunmadığı belirtilmişti. 
SURİYE'DE SAVAŞTI
Paris'te Fransa ile Almanya arasında oynanan dostluk maçı sırasında Fransa Stadı'nın kapısında kendini patlatan teröristlerden 20 yaşındaki Bilal Hadfi'ninSuriye'de örgüt saflarında savaştıktan sonra ülkesine geri döndüğü söyleniyor. 
POLİS İZLİYORDU
Bataclan Konser Salonu'nu basan teröristler arasında yer alan Fransız vatandaşı Sami Aminur'un 2012'de Fransa'da Yemen'e gittiği belirtiliyor. Burada gözaltına alınan 28 yaşındaki teröristin anti-terör birimlerinin izlemesi altında olduğu ortaya çıktı.
SALDIRIDAN ÖNCE TELEVİZYONA ÇIKMIŞ
Polisin her yerde aradığı Salih Abdeslam, katliamdan saatler önce Sky News kanalında yayınlanan bir Paris haberi için çekilen görüntülerde, kameranın önünden gülerek geçiyor. 
 

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...