Leyla Zana yemini tekrar etmezse ne olur?

Düzenleyen:
Leyla Zana yemini tekrar etmezse ne olur?

GÜNDEM Haberleri

Leyla Zana’nın yemini, Kürtçe ifadeler kullandığı gerekçesiyle geçersiz sayılmıştı, kafalarda ise 'Yeminini tekrarlamazsa ne olur?' sorusu yer alırdı.İşte bu sorunun cevabı...

TBMM'de 26. dönemin açılışında yemine Kürtçe başlayan ve yemin metnindeki "Türk Milleti" ifadesi yerine "Türkiye Milleti" ifadesi kullanan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana tartışmaya sebep oldu. Oturumu en yaşlı üye sıfatıyla yöneten Deniz Baykal, Zana'nın yemini tekrar etmesi gerektiğini söyledi. Zana bu çağrıya uymadı. Peki Zana'nın yeninden yemin etmesi gerekiyor mu? Etmezse ne olacak? Muharrem Sarıkaya, Habertürk TV'de yaptığı değerlendirmede, "Zana yemini tekrar etmezse milletvekili statüsü verilemez. Ancak milletvekili sıfatını korur. Oylamalara katılamaz, kullandığı oy geçersiz sayılır. Kanun teklifi veremez. Milletvekilleri Anayasanın 81'inci maddesi kapsamında metni doğru okumakla yükümlüdür" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...