Erdoğan'dan bayrak jesti! İlk defa yapıldı

Düzenleyen:
Erdoğan'dan bayrak jesti! İlk defa yapıldı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç'e bayrak jesti yaptı.

Konuk Cumhurbaşkanının gelişi öncesi Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesi girişindeki bayrak direklerindeki Türk bayraklarının biri indirilerek yerine Hırvatistan bayrağı çekildi.

Erdoğan, Atlantik Konseyi Enerji Zirvesi'ne katılmak için İstanbul'da bulunan Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. Tarabya Köşkü'nde gerçekleşen buluşmaya Kitaroviç saat 13:00'de geldi. Erdoğan Hırvatistan'ın ilk kadın Cumhurbaşkanı olan Kolinda Grabar Kitaroviç'i kapıda karşıladı. İki Cumhurbaşkanı başbaşa görüşmenin ardından heyetlerle birlikte yemeğe geçti. Çalışma yemeği yaklaşık 1.5 saat sürdü.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN BAYRAK JESTİ

Bu arada Tarabya Köşkü Nizamiye kapısındaki bayrak direklerinden birine Hırvatistan bayrağı asıldı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde hiçbir konuk cumhurbaşkanı görüşmesinde gerçekleşmeyen bu uygulama bugün ilk kez yapıldı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları bunun standart bir protokol uygulaması olduğu bilgisini verdi.

Kaynak : Habertürk

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...