Baykal, Zanaya öfkeli: Meclis şov yapma yeri değildir

Düzenleyen:
Baykal, Zanaya öfkeli: Meclis şov yapma yeri değildir

GÜNDEM Haberleri

HDP Ağrı milletvekili Leyla Zana’nın Meclis’teki yemin töreninde andının geçersiz sayılması hâlâ tartışma konusu.

“Tekrar yemin etmem” restini çeken Zana’ya, geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal’ın tepkisi sürüyor. Memleketi ve seçim bölgesi Antalya’da konuyu değerlendiren Baykal, “Yemin töreninde yemin edilir. Yeminin ne olduğu Anayasa’da bellidir. Herkes kendi kafasına göre tadilat yapma hakkına sahip değildir. Herkesin düşüncesi saygıdeğerdir. Düşüncesini yemine yerleştirmek ya da yeminde dile getirilen düşünceyi çarpıtmak kimsenin hakkı değildir. Meclis başkanının da görevi bunu gözetmektir, o yapılmıştır. Bunun ötesinde söylenecek fazla bir şey yok” diye konuştu. Meclis’e saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Baykal, şöyle devam etti: “550 milletvekili seçildi. 549’u yemin metnini hiç tartışmaya kalkışmadan, şova alet etme gereğini duymadan, yeminin içeriğine, sözlerine, gramerine ciddi itirazları olabileceği halde ‘Türkiye’de siyasi hayatı gereksiz bir gerilime sürüklemeyelim’ gerekçesiyle Anayasa’daki metni aynen okudu. Buna 550’nci üyenin de saygı göstermesi lazım.” Baykal, CHP’de yaşanan olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin de, “Bizde bunlar olur, önemli değil” ifadesini kullandı. 
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise, Leyla Zana’nın yemininin kabul edilmesi gerektiğini savundu.  Baluken, Zana’nın bağımsız hareket etmesinin partide rahatsızlığa yol açmadığını da sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...