Cumhuriyet tarihinde bir ilk: Roman Genel Müdürlüğü kurulacak

/ Kaynak: Sabah
Cumhuriyet tarihinde bir ilk: Roman Genel Müdürlüğü kurulacak

GÜNDEM Haberleri  / Sabah

64'üncü Hükümet Programında yer alan Roman vatandaşlara yönelik yeni reformların detaylarına ulaşıldı.

Önümüzdeki hafta açıklanması beklenen 64'üncü hükümet programında 3 ay, 6 ay ve bir yıl içerisinde yapılacaklar "icraatlar ve vaatler" ile "reformlar" başlıklarıyla ikiye ayrılırken, Romanlara yönelik reformlar öncelikli olarak ilk üç ay içerisinde gerçekleştirilecekler listesinde yer aldı. 

TÜRKİYE'DE İLK OLACAK 
Bu çerçevede Cumhuriyet tarihinin ilk Roman Genel Müdürlüğü'nün kurulması için de düğmeye basıldı. Doğrudan Roman vatandaşların istihdam, eğitim, sosyal uyum gibi problemlerine odaklanacak Roman Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde hayata geçirilecek. 

BÜROKRATLAR DA ROMAN 
Yapılan planlamaya göre, Aile Bakanlığı'nda kurulacak Roman Genel Müdürlüğü'nde de ilk defa Roman bürokratlar istihdam edilecek. Roman açılımı sürecinde Roman bürokratlar devletle Roman vatandaşlar arasında "köprü" olma görevini üstlenecek. Ayrıca Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında da yine Roman vatandaşların sorunları ile ilgilenecek özel bir birim oluşturulacak.

GÜNDEM
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...