Davutoğlu: Esad ve Rusya el ele Türkmenleri vuruyor

Düzenleyen:
Davutoğlu: Esad ve Rusya el ele Türkmenleri vuruyor

GÜNDEM Haberleri

Bayırbucak bölgesinde Türkmenlere yönelik harekâtın Esad rejiminin vahşiliğini ortaya koyduğunu belirten Davutoğlu, operasyona destek veren Rusya’yı da uyardı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Son günlerde özellikle Bayırbucak bölgesinde Suriye halkına genelde, ama özelde Türkmen kardeşlerimize dönük olarak çok yoğun bir saldırı söz konusu. İlgili birimlerimizle değerlendirmeler yaptık. Bu saldırı dahi, Suriye rejiminin ne kadar kanlı ve barbar olduğunu ortaya çıkarmıştır. Tamamıyla sivillere dönüktür” dedi. Bayırbucak’taki harekâta Rus uçaklarının da katıldığını ifade eden Davutoğlu şunları kaydetti: “Rusya Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığımıza çağrıldı. Kendilerine çok açık bir şekilde, Rus kuvvetlerinin DAEŞ’e karşı mücadele edecekse bunu DAEŞ’a karşı yapmalarını söyledik. Yeni bir mülteci akını yaşanırsa bundan herkes sorumlu olur. Türkiye; Türkmen, Arap, Kürt ayrımı yapmadan sınırlarına yakın yerlerde sivillere yapılan saldırılara anında tepki veriyor. Bayırbucak’taki hastanede şuan 40 yaralı Türkmen tedavi görüyor. Köy köy meseleyi takip ediyoruz. Rusya tarafıyla Türkiye’nin hassasiyeti olan bölgelerin, köylerin bildirilmesi konusunda da bir görüşme oldu. Sivil halka karşı yapılan her türlü saldırıya karşıyız. Sınır boylarımızda yeni mülteci dalgası oluşturacak saldırılara zaten karşıyız. Bayırbucak Türkmenleri asırlarca orada yaşamış kardeşlerimizdir, diğer Suriyeliler gibi. Onlara dönük bu barbarca saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyoruz ve bu konuda herkesi duyarlı davranmaya davet ediyoruz. ‘Teröre karşı mücadele veriyoruz’ iddiasıyla oradaki Türkmen, Arap, Kürt kardeşlerimize dönük yapılan katliamları kimse meşru kılamaz.”
KRİZ YALANLARI HAYRET VERİCİ
“Kabinenin açıklanması sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında kriz olduğu yönünde iddialara” ilişkin bir soru üzerine Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinin büyük bir olgunlukla gerçekleştiğini, şimdi de normal sürecin işlediğini belirtti. Başbakan, Erdoğan’ın, yemin töreninin ardından, kendisini hükümet kurmakla görevlendirdiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara’ya geldiğinde en kısa sürede Bakanlar Kurulu’nu açıklayacaklarını vurgulayan Başbakan, “Ama bazı gazeteleri okuduğumda hayret ediyorum. Ne kadar çabuk bakanlar tayin edilirmiş ve ne çabuk kriz çıkarılırmış!” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...