PKK'ya bir darbe daha! 22 jetle 23 kamp yerle bir

Düzenleyen:
PKK'ya bir darbe daha! 22 jetle 23 kamp yerle bir

GÜNDEM Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetlerinin son 5.5 aylık dönemde yaptığı başarılı operasyonlarında 2 bin 500 ‘e yakın kayıp veren PKK’ya bir darbe daha vuruldu.

Irak’ın kuzeyindeki Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk ve Kandil bölgelerinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı belirlenen sığınak ve barınma alanları ile ikmal noktaları, hava operasyonuyla vuruldu. Lojistik destek alamadığı için dağılma noktasına gelen örgüte ait 23 hedef, 12 F-16 ve 10 F-4 2020 savaş uçağının katılığı operasyonla yerle bir edildi. Şırnak ile Silopi’deki hendeklerin kapatılması ve barikatların temizlenmesi amacıyla yapılan operasyonda ise güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldıran 9 PKK’lı öldürüldü.
Kars’ın Kağızman ilçesinde güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda, teröristlerce kullanılan 8 sığınak imha edildi. Sığınaklarda tonlarca gıda malzemesi ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. 
Güvenlik güçleri, Diyarbakır ve Bitlis’te yola tuzaklanmış beş el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirirken, Mardin’de ise arama tarama faaliyetinde, bir tabanca ve tabancaya ait beş fişek bulundu.
Kilis’te, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve DAEŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu, 5’i çocuk 11 kişi gözaltına alındı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...