Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meclis başkanlığı için dört aday yarışıyor

Düzenleyen:
Meclis başkanlığı için dört aday yarışıyor

GÜNDEM Haberleri

AK Parti’den Kahraman, CHP’den Bilgehan, MHP’den Halaçoğlu ve HDP’den Fırat’ın aday olduğu Meclis Başkanlığı seçimi yapılıyor.

Genel Kurul Salonu'na en son Başbakan Ahmet Davutoğlu geldi. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ise oturuma katılmadı.
İLK TUR OYLAMA YAPILDI
Baykal bir önceki oturumda yemin etmeyen vekilleri, yemin etmek üzere kürsüye çağırdı. Ardından Meclis Başkan adaylığı tezkereleri ve Ahmet Davutoğlu'nun 64. hükümeti kurmakla görevlendirilmesine yönelik tezkere okundu.
Daha sonra ilk tur oylamaya geçildi. Oylamanın tamamlanmasının ardından sayıma geçildi. Kısa bir süre sonra sonuçlar açıklanacak.
ÜÇÜNCÜ TURA KALMASI BEKLENİYOR

İlk iki turda 367 oy aranacak. Meclis aritmetiğine bakıldığında hiçbir partinin tek başına sandalye sayısı bu sayıya yetmiyor. Bu nedenle ilk iki turda başkan seçilmesi beklenmiyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...