HDP'li Leyla Zana yeminini tekrarlamadı

Düzenleyen:
HDP'li Leyla Zana yeminini tekrarlamadı

GÜNDEM Haberleri

TBMM Başkanlık seçimi öncesi yeminini etmeyen milletvekilleri için yemin töreni düzenlendi. Leyla Zana, yeminini tekrarlamadı.

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, geçersiz sayılan milletvekili yeminini tekrarlamadı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da rahatsızlığından dolayı yemin etmedi. 

TBMM Başkanlık seçimi öncesi yeminini etmeyen milletvekilleri için yemin töreni düzenlendi. HDP milletvekili Leyla Zana yemin metnindeki "Büyük Türk milleti" sözleri yerine de "Büyük Türkiye milleti" ifadesini kullanmış Zana'nın yemini kabul edilmemişti. Leyla Zana, yeminini tekrarlaması için kürsüye tekrar çağrıldı. Ancak Zana yeminini tekrarlamadı.
DEMİRTAŞ DA YOK
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da geçirdiği sinüzit operasyonu nedeniyle yemin törenine katılamamıştı. Demirtaş, rahatsızlığı devam ettiği için yine yemin edemedi.
HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da milletvekili yeminini yerine getirdi.
Kaynak : HABERTÜRK

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...