Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AYM’den hükümlülere siyaset vizesi

Düzenleyen:
AYM’den hükümlülere siyaset vizesi

GÜNDEM Haberleri

Anayasa Mahkemesi (AYM), taksirli suçlar hariç olmak üzere bir yıl veya daha fazla hapis cezasına mahkûm edilenlerin milletvekili seçilemeyeceklerine ilişkin yasayı iptal etti.

Ebru Karatosun ANKARA 
Anayasa Mahkemesi (AYM), taksirli suçlar hariç olmak üzere bir yıl veya daha fazla hapis cezasına mahkûm edilenlerin milletvekili seçilemeyeceklerine ilişkin yasayı iptal etti. Yüksek Mahkeme’ye Çankırı 1’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 5237 sayılı kanunun 5 maddesinin iptali için başvuru yapıldı. Başvuruları gündemine alan AYM tarafından yapılan açıklamaya göre, o kararlar şöyle: “Hapis cezasına çarptırılanlara milletvekili olma yolu göründü, hükümlülere siyasi hak yolu açıldı, hükümlüler oy kullanmak için artık cezasını tamamlamaya gerek kalmayacak, oy kullabilecekler ve cezası ertelenen kişiler de seçme ve seçilme hakkından yararlanabilecek.”

Fikret Seçen ve 3 hakim açığa alındı
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda arama yapan Balyoz davası eski savcısı Fikret Seçen’i, İstanbul’daki “Askeri Casusluk” davasında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle açığa aldı. HSYK 2. Dairesi, halen Çorum Savcısı olarak görev yapan Seçen hakkında HSYK Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa tarafından hazırlanan ön raporu dün görüştü. Daire, müfettişin talebi doğrultusunda davanın savcısı Fikret Seçen ile davayı karara bağlayan kapatılan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Metin Özçelik, Birol Bilen ve Mehmet Ekici’nin de geçici olarak açığa alınmasına karar verdi. Daire, kararı 2’ye karşı 5 oyla aldı. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...