Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hava ve kara birliklerimiz teyakkuza geçti!

Düzenleyen:
Hava ve kara birliklerimiz teyakkuza geçti!

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, Rus uçağının düşürülmesinden sonra Suriye hudutunda devriye uçuşu yapan F-16 sayısını 18’e çıkardı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 18 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiği bildirildi. CNNTürk'ün haberine göre İşte Rusya'nın bu önlem paketi sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri de tüm kara ve hava birliklerine teyakkuz emri verdi. Yani tüm birlikler ikaz edildi, hassasiyet en üst seviyeye  çıkarıldı. Rus yetkililerin son iki ay içinde 5 kez sınır ihlali konusunda uyarıldığı öğrenilmişti. Bu görüşmelerde Ruslar iki ülkenin karargahları arasında direk telefon hattı istemişti. Rusya'nın bu önlem paketinin açıklamasının ardından çalışmaları tamamlanmak üzere olan telefon hattı kurulamayacak.

SINIRA OBÜS SEVKİYATI
Türkmenlerin yaşadığı Kızıldağ bölgesi ve çevresine Rusya ve Esed güçlerinin günler süren hava saldırıları yerini havan topu atışlarına bıraktı. Esed rejiminin kontrolündeki Keseb’den atılan toplar, sabah saatlerinden bu yana Türkmenlerin yaşadığı bölgeleri vuruyor. Patlamaların sebep olduğu dumanlar sınırın Türkiye tarafındaki Yayladağı’ndan da çıplak gözle görülüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...