Rum basını, Lavrov-Akıncı görüşmesinin iptal edildiğini yazdı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rum basını, Lavrov-Akıncı görüşmesinin iptal edildiğini yazdı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Rum basını, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un, 1-2 Aralık’ta Ada’ya yapacağı ziyaret çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla görüşmekten vazgeçtiğini” yazdı.

Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan gazetelerden Fileleftheros, “Lavrov’dan Akıncı’ya ders. Rus Dışişleri Bakanı işgal bölgelerine gitmediği için görüşmeleri iptal oldu”  başlıklı manşet haberinde, Moskova’nın, Lavrov-Akıncı görüşmesinin ara bölgede, Akıncı’nın da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşmesini önerdiğini, bu anlaşmazlık nedeniyle Moskova’nın, “yanlış mesajlar vermemek” için görüşmeyi iptal ettiğini yazdı.
 
Gazete, Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova’nın, “Böyle bir görüşme Rusya’nın KKTC’yi resmen tanıması unsuru olarak yorumlanabilir. Bize göre bu, bizim Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili ilke tezlerimize zarar verir” dediğini yazdı.
 
Habere göre, Zaharova açıklamasında şunları söyledi: “Kıbrıslı Türk lidere, Ada’daki her iki toplumun da çıkarlarını dikkate alacak şekilde, Yeşil Hat’ta görüşme seçeneği sunuldu. Ancak bu seçenek Akıncı tarafından reddedildi. Kendisi, görüşmenin Kuzey Kıbrıs’taki konutunda gerçekleşmesinde ısrar etti. Böyle bir görüşme ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Rusya tarafından resmen tanınması unsuru olarak yorumlanabilirdi. Bize göre bu, Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili ilke tezlerimize zarar verir.”
 
Politis Gazetesi de, Rusya’nın Cumhurbaşkanı Akıncı’ya Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le birlikte ara bölgede görüşme önerisinde bulunduğunu ancak Akıncı’nın bu öneriyi reddettiğini yazdı.
 
Devamla Zaharova’nın açıklamasının satırbaşlarına yer veren gazete, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Ada’yı ziyaret eden yabancı ülke yetkilileriyle KKTC sembolleri olmadan ve ortak basın açıklaması yapmadan görüştüğünü, Rus yetkililerin ise Kıbrıs Türk tarafıyla görüşmekten kaçındığını yazdı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...