Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ramazanoğlu: Haklarımızı bıraktık başörtüsünü asla!

Düzenleyen:
Ramazanoğlu: Haklarımızı bıraktık başörtüsünü asla!

GÜNDEM Haberleri

6 yıl sonra kardeşi Selma Kavaf’ın koltuğuna oturan Sema Ramazanoğlu, siyasi hayatının önemli bölümünü başörtüsü mücadelesiyle geçirdiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak 6 yıl sonra kardeşi Selma Kavaf’ın koltuğuna oturan Sema Ramazanoğlu, siyasi hayatının önemli bölümünü başörtüsü mücadelesiyle geçirdiğini söyledi. 
AK Parti’nin kapatılmasına ilişkin davanın iddianamesinde “türbanı simge ve dayatma unsuru olarak kullandığı” gerekçesiyle ismi yer alan Ramazanoğlu, “Ceberut devletin vatandaşı nasıl ezdiğinin göstergesi olan bütün süreçleri yaşamış oldum. Hem üniversite öğrencisi olarak hem de daha sonra kamu çalışanı olarak” dedi. 
Başörtülü kadınlar ve gençlerin görmezden gelindiğini, siyasi iradenin “başörtülüler bu ülkeden gitsin” gibi çok uç ifadeler kullandığını vurgulayan Ramazanoğlu, “Başörtülü olduğum için çalıştığım hastaneden istifa etmek zorunda kaldım. Başörtüsü bir mücadeleydi. Bu mücadelede biz haklarımızı bıraktık. Bu haklar, sınavlarda, kamuda, bireysel olarak emek verdiğimiz alanlarda kazanılmış haklardı. Haklarımızı bıraktık ama başörtümüzü bırakmadık” ifadesini kullandı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...