HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bayırbucak Türkmenleri için dua ettiler

Düzenleyen: /
Bayırbucak Türkmenleri için dua ettiler
Bayırbucak, Haber

GÜNDEM Haberleri

Edirne Eski Cami'de bir araya gelen gençler sabah namazında Suriye'de saldırıya uğrayan Türkmenler için dua etti.

AK Parti Edirne Gençlik Kolları Başkanlığı ile Ortak Akıl ve Düşünce Derneği üyesi gençler, Eski Cami'de sabah namazının ardından Suriye'de saldırıya uğrayan Türkmenler için dua etti.

Eski Cami İmam Hatibi Metin Uluocak, namazın ardından müslüman coğrafyaların zor zamanlar geçirdiğini söyledi.

Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini belirten Uluocak, "Allah'ım vatanımızı milletimizi koru, şanlı bayrağımızı göklerden indirme. Dünyanın neresinde olursa olsun Müslümanlara  yapılan zulümlere karşı sen yardım eyle Allah'ım. Özellikle Türkmen bölgesinde Bayırbucak Türkmenleri'ne dünyanın gözü önünde büyük zulümler yapılıyor. Oradaki kardeşlerimize yardım et Allah'ım. Oradaki kardeşlerimize fetihler nasib eyle Allah'ım" diye dua etti.

Namazın ve duanın ardından gençler vatandaşlara çorba ikram etti.

-İstanbul

Üsküdar ilçesindeki Mihrimah Sultan Camisi'nde sabah namazının ardından Suriye'de saldırıya uğrayan Türkmenler için dua edildi.

"Gençler Türkmen mücahitlere dua için sabah namazında buluşuyor" etkinliği kapsamında camide bir araya gelen grup, namaz sonrasında "Türkmen mücahitler yalnız değildir" yazılı pankart açarak tekbir ve salavat getirdi.

Grup adına açıklama yapan gazeteci Adem Özköse, Türkmendağı'ndaki mücahitlerin Suriye'de yedi düvele karşı mücadele ettiğini söyledi.

Özköse, "Başta Türkmendağı'ndaki kardeşlerimiz olmak üzere Hama'da, Humus'ta, Halep'te cihat eden kardeşlerimizin, katil İran'a, katil Rusya'ya, katil Esed'e, katil Hizbullah'a karşı, mazlumların, mücahitlerin, onurlu, şerefli insanların, hürriyet aşıklarının yanında olduğumuzu ilan etmek için buraya geldik" diye konuştu.

-Uşak

Uşak'ta da Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılarda hayatını kaybedenler için dua edildi. Müftülük tarafından Çakoloz Camisi'nde sabah namazı sonrası düzenlenen programda Suriye ve Rus güçlerinin Bayırbucak bölgesinde Türkmenlere yönelik saldırılarına tepki gösterildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...