Başbakan Davutoğlu KKTC'de Denktaş ile Küçük'ün mezarlarını ziyaret etti

Düzenleyen:
Başbakan Davutoğlu KKTC'de Denktaş ile Küçük'ün mezarlarını ziyaret etti

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş ve Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri Dr. Küçük'ün anıt mezarları ile Boğaz Şehitliği'ni ziyaret etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin TBMM'de güvenoyu almasının ardından ilk resmi yurt dışı ziyaretini gerçekleştirdiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük'ün anıt mezarları ile Boğaz Şehitliği'ni ziyaret etti.

Başbakan Davutoğlu, Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'ün kabrine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın okunup Türkiye ve KKTC bayraklarının göndere çekilmesinden sonra Davutoğlu, anıt özel defterini imzaladı.

Başbakan Davutoğlu, daha sonra KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kabrini ziyaret etti. 

Başbakan Davutoğlu, anıt mezara çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türkiye ve KKTC bayrakları göndere çekildi. Davutoğlu, anıt özel defterini imzaladı.

Başbakan Davutoğlu, anıt mezar ziyaretlerinin ardından, Boğaz Şehitliği'ne geçti. Davutoğlu'nun Türkiye Cumhuriyeti adına hazırlanan çelengi, şehitliğe sunmasının ardından, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Şehitler için okunan duaya katılan Başbakan Davutoğlu, daha sonra şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Başbakan Davutoğlu, ardından Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığını da ziyaret etti. Ziyaret, basına kapalı gerçekleşti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...