Ülkü Ocakları'ndan Rusya'ya tepki

Düzenleyen:
Ülkü Ocakları'ndan Rusya'ya tepki

GÜNDEM Haberleri

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Rusya Federasyon Konseyi Anayasa Hukuku Komitesi Başkanı Andrey Klişas'ın Ülkü Ocakları'nın terör örgütü ilan edilip Rusya'da faaliyetlerinin yasaklanması yönündeki talebine "Asıl terör örgütü Türkmenleri katleden Rusyadır" diye tepki gösterdi.

Kılavuz, Suriye'de yaklaşık 15 gündür Beşar Esad, Rusya ve Şii milislerin bombardımanı altında zor durumda kalan Bayırbucak Türkmenleri için Ülkü Ocakları olarak Türkiye genelinde yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. Kılavuz, kampanya sonucunda 28 TIR, 8 kamyon gıda, barınma ve ilaç malzemesi toplandığını belirterek, "Yardımlarımız birazdan Adana'dan yola çıkarak Yayladağı'na oradan da karındaşlarımıza ulaşacak. Türkmen kardeşlerimiz 15-20 gündür Rusya, İran Şii milisleri ve katil Esad'ın bombardımanıyla inim inim inliyor. Dünya Suriye'deki diğer etnik kökenlere karşı çok duyarlı ancak Türkmenlere karşı uygulanan katliamı görmezden geliyor. Türkmen kardeşlerimiz namaza dururken 'yönümüzü kıbleye, arkamızı Türkiye'ye dönüyoruz. Tek güvendiğimiz Türkiye diyorlar' Bu nedenle biz her zaman onların yanında olacağız. Bu katliamda yüzlerce Türkmen kardeşimiz şehit oldu. Ama biz kanımızın son damlasına kadar mücadele edip atalarımızdan bize kalan emanet Türkmenlere yardımcı olacağız" dedi. 

Kılavuz, Rusya Federasyon Konseyi Anayasa Hukuku Komitesi Başkanı Andrey Klişas'ın, Rusya Başsavcısı Yuriy Çayka'ya bir mektup yazarak Ülkü Ocakları'nın terör örgütü ilan edilmesini ve Rusya'daki faaliyetlerinin yasaklanmasını talep etmesinin sorulması üzerine, "Asıl terör örgütü sayılması gereken Rusya’dır. Sizlerin de bildiği gibi Rusya’da birçok, Türk soydaşımız esaret ve baskı altında zulümle, eziyetle baş başadır. Dolayısıyla ülkücü harekete değil, Rusya'da dünyanın dış devletlerinin rahatsızlık tehdit unsuru olarak gördüğü bir yapı vardır. Dolayısıyla teröristin insan haklarına saygısızlığın, insana her türlü zarar vericiliğin varlığı Rusya’dır. Yakın zamanda gördüğünüz gibi, Kırım’da veya Gürcistan’da birçok soydaşımızın Rusya tarafından yok edildiğini görmekteyiz. Onların terörist olduğunu biz biliyoruz, bu tür laflar ancak kendilerinin terörist olduğunu ortaya koyar" diye yanıt verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...