Esad, Türkiye - Rusya krizi ile ilgili ilk kez konuştu!

Düzenleyen:
Esad, Türkiye - Rusya krizi ile ilgili ilk kez konuştu!

GÜNDEM Haberleri

Beşşar Esad'tan Türkiye-Rusya krizine ilişkin ilk kez açıklama geldi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad Çek televizyonuna açıklamalarda bulundu. Rusya'nın savaşa dahil olmasının bölgede dengeleri değiştirdiğini belirten Esad, Rus uçağının düşürülmesinin, Ankara'nın Suriye'de rejim lehine değişen dengelerden duyulan hoşnutsuzluğunu gösterdiğini iddia etti. NTV'nin haberine göre Suriye Devlet Başkanı Esad, “Bu olayın Türkiye'nin asıl niyetini gösterdiğini düşünüyorum. Bu olay, Rus müdahalesi bölgedeki dengeleri değiştirdi diye oldu” şeklinde konuştu.Rusya'nın desteğinin daha da güçlü bir şekilde süreceğine inandığını belirten Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Avrupa'da yaşanan terör korkusuna yönelik de açıklamalarda bulundu. Suriye Devlet Başkanı Esad, Avrupa'ya akın eden yüz binlerce mültecinin arasına teröristlerin de sızdığını söyledi.
Esad, mültecilerin çoğunluğunun "iyi ve yurtsever Suriyeliler" olduğunu ancak "aralarına teröristlerin de karıştıklarına dair bilgilerin doğru olduğunu" dile getirdi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...