Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu: Muhtıracılara karşı sesinizi yükseltin

Düzenleyen:
Davutoğlu: Muhtıracılara karşı sesinizi yükseltin

GÜNDEM Haberleri

“Kim seçilmiş bir iktidara muhtıra vermeye kalkarsa, kim halka hesap verecek olanlara halktan önce hesap sormaya kalkarsa, onlara karşı sesinizi yükseltmenizi istiyorum.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da düzenlenen TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi’nin kokteyline katıldı. Burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar veren   Davutoğlu özetle şunları söyledi:
∂ (Rusya’nın yaptırımları): Şunu iş dünyamıza bir teminat olarak ifade etmek isterim, bu tür yaptırımlardan kim zarar görürse, telafi edecek tedbirlerimiz şimdiden hazırdır.
∂ Yüzde 49.5 oy aldık ve çok güçlü bir kamuoyu ve halk desteğiyle önümüzdeki 4 yıl için size istikrarı vaat ediyoruz. Ama emin olunuz ki bize oy versin vermesin, yüzde 100’ün, 78 milyonun hükümeti olarak bu bilinçle hareket edeceğiz. Her vatandaşımızın sesine kulak vereceğiz.
∂ Sadece siyasiler değil, sivil toplum da demokrasiye sahip çıkacak. Bizim en büyük gücümüz insanımızsa, insanımızın en büyük dayanağı da demokrasimizdir. Sivil toplumun siyasete, katılımcı bir ruhla ve yönetişim anlayışı içinde katılmasını bekliyoruz.  Ama aynı sivil toplumdan 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta, 27 Nisan e-muhtırasında yaşadıklarımızın aksine, kim seçilmiş bir iktidara muhtıra vermeye kalkarsa kim halka hesap verecek olanlara halktan önce hesap sormaya kalkarsa onlara karşı da sesinizi aynı ölçüde yükseltmenizi istiyorum.
∂ İkinci nesil reformlarla demokrasimizi sadece vesayet sistemine karşı güçlendirmekle yetinmeyip, demokrasimizi bir daha hiçbir şekilde tehdit altına düşmeyecek şekilde kurumsallaştırmak istiyoruz. Bunun da esası, sadece ve sadece sivil toplum ile iletişim halinde ve yüce Meclisimizin içinde, sivil toplumun, halkın temsilcileri tarafından yazılacak yeni bir anayasa olacak.
∂ İnşallah önümüzdeki hafta 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık bir takvimi açıklayacağız.  3 ay içinde verdiğimiz bütün sözlerin gereğini yapacağız, vaatlerimizi tek tek hayata geçireceğiz.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...