Türk jetlerine taciz!

Düzenleyen:
Türk jetlerine taciz!

GÜNDEM Haberleri

Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu gerçekleştiren Türk jetine, Yunan uçakları tarafından tacizde bulunuldu

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi. Buna göre Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait altı F-16 ile Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu gerçekleştirildi. Bu sırada bir F-16 uçağına, Yunanistan'a ait F-16 uçakları, 40 saniye süreyle ve radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulundu. Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gerekli reaksiyon gösterildi.

Öte yandan, Türkiye-Suriye sınır hattındaki hava muharebe devriye görevine dün de devam edildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 14 F-16 uçağıyla hudut hattı boyunca devriye uçuşu yaptı. 

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bir arama kurtarma gemisi ile Ege'de keşif gözetleme görevi icra edilirken, üç bot ve bir Mobil Radar ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda da kontrol görevi sürdürüldü.

YASA DIŞI GEÇİŞLER
Kara Kuvvetleri Komutanlığınca Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 580 kişi yakalandı. Ayrıca hudut hattında 20 cep telefonu, 24 cep telefonu bataryası, sekiz kulaklık, üç şarj aleti, beş büyükbaş hayvan, 475 karton sigara, 10 kilogram çay ve 34 litre içki ele geçirildi.

Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 40 kişi yakalanırken, bin 400 karton sigara ele geçirildi.

Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 19 kişi yakalandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...