FETÖ'nün İK kurucusu yurt dışına kaçtı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
FETÖ'nün İK kurucusu yurt dışına kaçtı

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Bursa'da FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, insan kaynakları departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen derneğin aranan kurucusu ve eşinin yurt dışına kaçtığı belirlendi.

Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, örgüt üyelerince devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları (İK) departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen derneğin aranan kurucusu ve eşinin yurt dışına kaçtığı belirlendi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 4 aylık bir çalışmanın ardından düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 11 dernek yöneticisi ve çalışanının sorguları sürüyor.

Olayla ilgili aranan derneğin kurucusu N.U ve eşi E.U'nun operasyondan önce yurt dışına kaçtığı öğrenildi. 

Dernek yöneticilerinin, öz geçmişleri havuzda toplanan yaklaşık 10 bin kişi içindeki kişilerle mülakat yaptıkları, adaylara 1 ile 5 arasında puan verdikleri ileri sürüldü.

İşe yerleştirmelerin bu puana göre yapıldığı, FETÖ'ye yakınlığı, hizmeti, bağlılığı, kaldığı yurtlara ve referanslarına göre en yüksek olan 5 puanı alan adayların, kritik kurumlarda önemli görevlere yerleştirildikleri iddia edildi.

Operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında, dernek tarafından özel olarak hazırlanan, kritik kamu kurumlarına giriş kılavuzlarının da bulunduğu kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...