Başbakan Davutoğlu: Benim de yüreğim hala soğumadı

Düzenleyen:
Başbakan Davutoğlu: Benim de yüreğim hala soğumadı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu, "Özgecan kızımızı katledenler, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası aldılar. Mübarek anne ve babası gibi ben de diyorum ki, benim de yüreğim hala soğumadı" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonunda düzenlenen "AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi"ndeki konuşmasına, "Güzel vatanın her bir köşesinden Ankara'ya teşrif eden AK kadınları saygı ve muhabbetle selamlıyorum" diyerek başladı.

Kongreye katılanlara seslenen Davutoğlu, "AK Parti hareketinin en güçlü tarafı, en büyük güç kaynağı sizlersiniz. AK Parti'ye güç vererek, siyasetin ve demokrasinin ufkunu açtınız, milletimizin karamsarlığına, umutsuzluğuna son verdiniz" ifadelerini kullandı.

Kadınların fakülte kapılarında "öz vatanında parya" muamelesine maruz bırakıldıklarını, kendilerinin de bu geçmiş acıların bir daha yaşanmaması için siyaset yaptıklarını söyleyen Davutoğlu, "Hamdolsun, başörtüsü dışlandığı her kapıdan içeri girdi. Bakınız tekrar açık söylüyorum, bundan sonra başı örtülü, başı açık ayrımı yapana, hiçbir kadınımızın izzetiyle, şerefiyle oynanmasına asla izin vermeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.  

Kendilerinin kadınları örtülü ya da açık olarak değerlendirmediklerini ve kongre salonunda da bunun yansımasının görüldüğünü belirten Başbakan Davutoğlu, "Başı örtülü ve başı açık bu kadınlar tek bir şeyin mücadelesini veriyorlar, Türkiye'de milli iradenin, barışın, huzurun, özgürlüğün mücadelesini hepsi yanyana, omuz omuza veriyorlar. AK Parti kadroları Türkiye'de her kesimi kuşatan kadrolardır. Bizim düşüncemizde yaşam biçimi üzerinden üretilen sahte tartışmalar hiçbir zaman gündemimizde olmadı ve bu vesileyle bir kez daha vurgulayayım ki bu sahte tartışmalar birliğimizi, beraberliğimizi bozamadı, asla da bozamayacak. Bu sahte tartışmalara hiçbir zaman izin vermeyeceğiz" dedi.

"Yüreğim hala soğumadı"

"Özgecan Davası"na ilişkin mahkemenin verdiği karara da değinen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Simgeleşen Özgecan kızımızın, iki gün önce sonuçlanan davası hakkında birkaç cümle söylemek istiyorum. Canice öldürülmesi ile bütün halkımızın kalbine ateş düşüren Özgecan kızımızı katledenler, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası aldılar. Mübarek annesi ve mübarek babası gibi ben de diyorum ki benim de yüreğim hala soğumadı, üç kız babası olarak ve bütün Türkiye'deki kızların manevi babası olarak yüreğim soğumadı.

Aziz kadınlarımız, kadına karşı kalkan her el, karşısında AK Parti'yi, AK Parti kadınlarını, AK Parti erkeklerini, Anadolu yiğitlerini bulacak. Kadına karşı şiddetin karşısında, AK Parti hükümetleri olarak her türlü tedbiri alacağız. Hem Türk halkına, hem de Özgecan'ın ailesine bu konunun takipçisi olacağımızı söylemiştik. Yargının verdiği vicdanlı karar, acımızı dindirmese de yüreklerimize su serpti. Bu vesileyle bir kez daha genç kızımızı ve bütün şiddet mağduru hanımlarımızı rahmetle anıyorum." 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...