Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e hodri meydan

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e hodri meydan

GÜNDEM Haberleri

Recep Tayyip Erdoğan'dan Putin'e hodri meydan... Erdoğan, Rusya'nın gıda ambargosu için “Alsan ne olur almasan ne olur” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçak krizi sonrası Rusya’nın ekonomik yaptırımları devreye almasına ilişkin, “Türkiye bunlarla yıkılacak ülke değil. Başka kapılar, başka kaynaklar çıkar” dedi.  Erdoğan, “Türkiye İnovasyon Haftası Kapanış Seremonisi” ile “Küresel İmprove ve Türkiye İnovasyon Şampiyonları Ödül Töreni”nde yaptığı konuşmada, Rusya’nın krizi tırmandırma üslubunu ve yöntemlerini asla tasvip etmediklerini belirterek, şunları kaydetti: “Şu anda biz onların diliyle de konuşmuyoruz. Biz, diplomatik dille konuşuyoruz. Bu konuda sabırlıyız. Türkiye bir kabile devleti değildir. Şimdi burada kalkıp da gıda noktasında her taraf Rusya’ya yaptırım uygularken, Türkiye olarak biz yaptırım uygulamadık. Biz yine bütün gıda ürünlerini, vesairelerini gönderdik. ‘Niye gönderiyorsunuz’ dediklerinde de dedik ki; ‘bizim stratejik ortağımızdır, onun için gönderiyoruz.’ Şimdi bakıyorsunuz ki tekstilde ‘biz Türk malı tekstil ürünlerini almıyoruz.’ Şimdi bunların hepsi duygusal şeylerdir. Türkiye sizin bu, velev ki 1 milyar dolarlık ithalatınız olsun, bunlarla yıkılacak bir ülke değildir. Alsan ne olur almasan ne olur? Başka kapılar, başka kaynaklar çıkar. Şu anda onlar da çıkıyor zaten. Bu konulardan hiç endişeniz olmasın. Evelallah, dik duracağız ama asla eğilmeyeceğiz. Bugünkü Türkiye dünün Türkiyesi değildir. Geldiğimiz yer itibarıyla bize dost olan bundan sadece fayda sağlar, husumet besleyen ise sadece zarar görür.” 
Erdoğan, yaşanan kriz sonrası farklı temin yöntemlerinin de mümkün olduğunu dile getirerek, geçtiğimiz çarşamba günü Katar ziyaretinde bu doğrultuda önemli bir adım attıklarını, benzer bir girişiminin de Başbakan Davutoğlu tarafından Azerbaycan’da yapıldığını hatırlattı.

TÜRK AKIMI’NI BİZ DURDURDUK
 Erdoğan, Türk Akımı’nı kimin durdurduğuna da açıklık getirdi: “Rusya ile aramızdaki sorunların doğalgaz, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali gibi bu projelere yansıyacağına dair henüz bir işaret yok. Kamuoyunda Türk Akımı Projesi’nin Rusya tarafından durdurulduğu yönünde haberler çıkıyor. Değerli kardeşlerim, bir defa bu yalan yanlış haberlere inanmayın. Tam aksine Türk Akımı, taleplerimizin karşılanmaması sebebiyle bir süredir tarafımızdan rafa kaldırılmış bir projedir. Bunun doğrusunu bilmeniz lazım.

“UTANMASA PUTİN’İN YANINDA YER ALACAK!”
 Rusya’yı haklı gören muhalefeti eleştiren Erdoğan, “Ana muhalefet, utanmasa gidecek Putin’in yanında yer alacak. Çünkü bu Esad’ın yanında zaten yer aldı, oradan tanıyoruz. Siyasi rekabetle millî çıkarları ayırt edemeyenleri millete havale ediyorum. Bu kesim, Türkiye’nin karşısında kim varsa onun yanında yer almayı siyaset zannediyor. Bu güruha şimdiye kadar eyvallah demedik, bundan sonra da demeyiz” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...