Diyarbakır'da olaylar sürüyor!

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Diyarbakır'da olaylar sürüyor!

GÜNDEM Haberleri  / iha

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bugün öğlen saatlerinde çıkan ve kent geneline yayılan olaylar sürüyor.

Akşam saatlerinde Bağlar ilçesinde toplanarak yolu kesen grup, polise havai fişek ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis, grubu biber gazı ile dağıttı.

Diyarbakır’da Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) çağrısı üzerine Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla öğlen saatlerinde İstasyon Meydanı’nda toplanarak ilçeye yürümek isteyen gruba izin verilmemesi üzerine merkez Yenişehir ilçesinde çıkan ve kentin diğer bölgelerine de yayılan olaylar sürüyor. Bağlar ilçesi Sento Caddesi üzerinde bir araya gelen yüzleri kapalı bir grup, yoldan geçen araçları durdurarak eylem yaptı.
Diyarbakır'da olaylar sürüyor!
Diyarbakır'da olaylar sürüyor!

Grup, olay yerine gelen zırhlı polis aracına da havai fişek, taş ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis, gruba biber gazı ile müdahale etti. Bunun üzerine grup ara sokaklara dağıldı. Polisin bölgeden ayrılmasının ardından grup yine caddede toplanarak eylemini sürdürdü. Bir süre sonra olay yerine gelen polis, grubu yine biber gazı ile müdahale ederek dağıttı.
Kentin Bağlar ilçesindeki Gürsel, Emek ve Koşuyolu caddelerinde de benzer olaylar yaşandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...