Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Marmaray İstanbul nüfusunun 7 katı yolcu taşıdı

Düzenleyen:
Marmaray İstanbul nüfusunun 7 katı yolcu taşıdı

GÜNDEM Haberleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Marmaray'ın açılışının yapıldığı 23 Ekim 2013'ten bugüne kadar geçen iki yıllık sürede 105 milyon yolcu taşındığını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın en prestijli, Türkiye’nin göz bebeği projelerinden Marmaray’ın, 2 yılda 105 milyon yolcu taşıdığını ifade ederek, günlük ortalama bir kent nüfusu kadar yani 190 ile 210 bin civarında yolcu taşındığını belirtti. 

Günün yoğun saatlerinde taşınan yolcu sayısının 27 bin seviyelerinde olduğunu anlatan Yıldırım, Marmaray’ın hem dünyanın en önemli şehirlerinden İstanbul için prestij projesi olduğunu, hem de İstanbul’un ulaşım sorununa çok ciddi katkı sağladığını aktardı. 

Bugüne kadar toplam 105 milyon yolcunun taşındığını bildiren Yıldırım, "Bunun 55 milyonu Avrupa’dan Asya’ya, yaklaşık 50 milyonu ise Asya’dan Avrupa’ya taşındı. İstanbul nüfusunun yaklaşık 7 katı kadar yolcu Marmaray ile kıtalararası seyahat etti. Günde 333 tren seferi yapıldı" diye konuştu.

Açılışından bugüne karşılıklı 212 bin 280 seferin gerçekleştirildiğini belirten Yıldırım, bu seferlerde 2 milyon 888 bin kilometre yol katedildiğini söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...