Rusya, yalanına delil bulamadı!

Düzenleyen:
Rusya, yalanına  delil bulamadı!

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin DAEŞ’ten petrol aldığını ileri süren ve bunun delili olarak da sıradan uydu görüntülerini gösteren Rusya’ya, Ankara’nın “Sözde rafinerilerin koordinatlarını bize iletin” talebine sessiz kaldı.

Buket Güven ANKARA
Rusya Savunma Bakanlığı, 2 Aralık tarihinde, gazetecilere ve asker ataşelere, Suriye’deki DAEŞ militanlarının Türkiye’ye kaçak olarak üç güzergahtan petrol aktardıklarına dair, hava fotoğraflarının da kullanıldığı bir brifing düzenlenmişti. Brifingde, rafineri olduğu iddia edilen tesislerin uydu fotoğrafları da gösterilmişti. 
Bu suçlama üzerine hem Türkiye hem de ABD, Moskova yönetiminden “sözde rafinerilerin” tam koordinatlarını istedi. Diplomatik kanallardan yapılan girişimlere Moskova’dan hiçbir karşılık gelmedi.
Güvenlik birimlerinin raporlarına göre, yayınlanan uydu görüntülerinden, Rusya’nın vurduğu yerlerin petrol rafinerisi değil, buğday siloları ve su arıtma tesisi gibi sivil hedefler olduğu ortaya çıktı. Ankara’nın ısrarla belge ve resmi delil istemesi üzerine sessizliğe bürünen Rusya’nın “Türkiye DAEŞ petrolünü satın alıyor” iddiası da çürütülmüş oldu.
Soğuk Savaş dönemi alışkanlıklarını bir kenara bırakamayan Rusya, Gürcistan’la 2008’de yaşadığı Güney Osetya ve Ukrayna 2014 yılının Mart ayında yaşadığı Kırım krizinde de aynı yöntemleri uygulamıştı. Her iki ülke de Rusya’ya karşı uluslararası toplumda kendisini yeterli ölçüde anlatamamıştı. Güney Osetya ve Kırım krizleri de Rusya’nın istediği yönde hayat bulmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...